Χαλάνδρι, 30 Απριλίου 2020 Ανακοίνωση Συνδέσμων Φαρμάκου – Μεταβατική περίοδος COVID-19  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους μας, αλλά και για την προάσπιση... Ανακοίνωση Συνδέσμων Φαρμάκου – Μεταβατική περίοδος COVID-19

 

Χαλάνδρι, 30 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση Συνδέσμων Φαρμάκου – Μεταβατική περίοδος COVID-19 

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους μας, αλλά και για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στις 28/4/2020 αλλά και τις συνεννοήσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές με το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι Σύνδεσμοι του Φαρμάκου (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PIF και ΣΑΦΕΕ) ενημερώνουν τα μέλη τους για τα εξής:

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία 

Για τις επόμενες δύο βδομάδες από τις 4/5 έως 15/5 η επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, δια τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν κανονικά. Εντός αυτού του χρονικού διαστήματος η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ακολουθήσει εκ νέου επικοινωνία των φορέων προκειμένου να οριστεί ο τρόπος επικοινωνίας για το επόμενο διάστημα.

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Επισκέψεις στα φαρμακεία 

Για το μήνα Μάιο, συστήνεται η επικοινωνία με τα φαρμακεία να πραγματοποιείται μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων, ενώ αν υπάρχει ανάγκη για φυσική παρουσία, αυτή θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι παραγγελίες μπορούν και αυτές να διεκπεραιώνονται μέσω τηλεφώνου ενώ ο καθορισμός ραντεβού θεωρείται απαραίτητος σε περίπτωση που απαιτείται φυσική παρουσία. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συλλογικών οργάνων ενθαρρύνεται η χρήση ηλεκτρονικών μέσων, πχ Zoom, Skype, για την παρουσίαση προϊόντων κλπ. Εντός του μηνός η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ακολουθήσει εκ νέου επικοινωνία με τον ΠΦΣ, προκειμένου να οριστεί ο τρόπος επαφής για το επόμενο διάστημα.

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Επισκέψεις στα νοσοκομεία 

Το προτεινόμενο καθεστώς για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία θα εξεταστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα μετά από επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς και σίγουρα με το Υπουργείο Υγείας.

Πέραν των παραπάνω, επισημαίνεται, ότι είναι προσωπική και κοινωνική ευθύνη όλων μας που εργαζόμαστε στο χώρο του φαρμάκου η τήρηση των σαφών οδηγιών του ΕΟΔΥ στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και συμπεριφοράς. Ιδιαίτερα επιβάλλεται η χρήση μάσκας και αντισηπτικού και διατήρηση απόστασης σε τυχόν επαφή με Επαγγελματία Υγείας.

Δ.Σ. ΣΦΕΕ Δ.Σ. ΠΕΦ Δ.Σ. PIF Δ.Σ. ΣΑΦΕΕ

Λ. Κηφισίας 280 & Αγρινίου 3, 152 32 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210 6891101 – FAX 210 6891060 www.sfee.gr