Αθήνα, 16/04/2020 Αρ. Πρωτ. 1388 Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας αποστέλλουμε έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με διευκρινήσεις σχετικά με... Διευκρινήσεις ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ μέσω Ιδιωτικών Φαρμακειών

 

Αθήνα, 16/04/2020

Αρ. Πρωτ. 1388

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με διευκρινήσεις σχετικά με την διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ από τα ιδιωτικά φαρμακεία , μετά από ερωτήματα που υπέβαλλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σας διευκρινίζουμε ότι:

  1. Εξακολουθούμε να χορηγούμε Φάρμακα Υψηλού Κόστους που τα διαθέταμε μέχρι σήμερα από τα φαρμακεία μας με την διαδικασία αγοράς από τις φαρμακαποθήκες ή τις φαρμακευτικές εταιρίες , ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 36 εμπορικών σκευασμάτων (85 κωδικοί ΕΟΦ) του παραρτήματος 1 του ΦΕΚ 487/18-2-20 περί διάθεσης ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

πχ το σκεύασμα XELODA TABS CT BT 120x500mg  που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των φάρμακων ΦΥΚ που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ, εξακολουθούμε να το χορηγούμε με ποσοστό κέρδους από τα φαρμακεία μας όπως γινόταν μέχρι τώρα.

  1. Στα πλαίσια των άρθρων 36 και 49 των διατάξεων της ΠΝΠ 68Α/20.03.2020 που αφορούν άυλη έκδοση συνταγών, διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η επισύναψη γνωματεύσεων για αυτές τις συνταγές, παρόλο που πρέπει να τσεκάρουμε το check box ότι ο ασθενής διαθέτει γνωμάτευση, προκειμένου να συνεχιστεί η εκτέλεση της συνταγής.
  2. Οι εξουσιοδοτήσεις σε περίπτωση παραλαβής των σκευασμάτων από αντιπρόσωπο προσκομίζονται κανονικά, χωρίς όμως το γνήσιο της υπογραφής.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση απευθυνθείτε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Φαρμακοποιών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ( Helpdesk):

  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103410372
  • Email: ask@pfs.gr
  • Μέσω  της εφαρμογής chat στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (www.pfs.gr )

Με εκτίμηση,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ

 

* το άρθρο αυτό προστέθηκε στο βασικό μας άρθρο ΕΔΩ