Με μεγάλη επιτυχία και δυναμική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/2  το σεμινάριο για το ρόλο του Φ/ού στην ορθή χρήση αντιβιοτικών, στην αίθουσα εκδηλώσεων... Σεμινάριο ορθής χρήσης αντιβιοτικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣ Κορινθίας

Με μεγάλη επιτυχία και δυναμική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/2  το σεμινάριο για το ρόλο του Φ/ού στην ορθή χρήση αντιβιοτικών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣ Κορινθίας.

Στο σεμινάριο είχαν κληθεί από την Πρόεδρο του ΦΣΚ κ. Σοφία Κλοκώνη και τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι του τοπικού Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, κ.κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος και Επαμεινώνδας Κατσούλας αντίστοιχα, οι οποίοι παρακολούθησαν κι αυτοί με ενδιαφέρον, ενώ στον χαιρετισμό τους τοποθετήθηκαν στην ουσία του θέματος βοηθώντας τόσο στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των κλάδων μας, όσο και στην σιγουριά για δρομολόγηση μελλοντικών δράσεων ώστε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία και να θέσουμε γερά θεμέλια όλοι μαζί οι υγειονομικοί στην απαραίτητη αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της μικροβιακής αντοχής!

Στην κατάμεστη από άνω των ογδόντα  ατόμων αίθουσα των πλήρως και άρτια εξοπλισμένων γραφείων του Συλλόγου, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για κρίσιμα στοιχεία επί του θέματος από τον ειδικό ομιλητή και Κλινικό Φ/ό κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, ενώ τη συζήτηση και την εισαγωγή του θέματος πραγματοποίησε η συνάδελφος και μέλος του ΦΣΚ, επίσης Κλινικός Φ/ός κ. Πολυξένη Δημητρίου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια συνοπτική παρουσίαση από τους υπεύθυνους της εταιρίας ΕΛΠΕΝ, η οποία ήταν και ο χορηγός του σεμιναρίου, τόσο για την ιστορία και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όσο και για τη σημασία των προβιοτικών στη συγχορήγηση με αντιβιοτικά.

Ο ΦΣΚ παραμένει αταλάντευτα σταθερός στην προσπάθεια για συνεχή και ουσιαστική επιμόρφωση των μελών του, ενώ θα εργαστεί για την συστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων στη μάχη για τη Δημόσια Υγεία.

 

Χαιρετισμός της Προέδρου του ΦΣ Κορινθίας κ. Σοφίας Κλοκώνη

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΙΣ Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλου

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΟΣ Κορινθίας κ. Επαμεινώνδα Κατσούλα

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Διαμαντής Κλημεντίδης

Η συντονίστρια του σεμιναρίου κ. Πολυξένη Δημητρίου