AΘΗΝΑ 24/2/2014 Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΣΑΥ και αφορούν τόσο τους φαρμακοποιούς όσο και τους άλλους υγειονομικούς, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ζήτησε ο... Αναγκαίες οι άμεσες λύσεις στο ασφαλιστικό ταμείο των υγειονομικών

AΘΗΝΑ 24/2/2014

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΣΑΥ και αφορούν τόσο τους φαρμακοποιούς όσο και τους άλλους υγειονομικούς, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, στη διϋγειονομική συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΠΦΣ.

Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων των δευτεροβαθμίων συλλογικών οργάνων των  υγειονομικών  (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντού, του προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Αντ. Σελλιανάκη και του προέδρου της ΔΕ του ΤΣΑΥ  κ. Αναστ. Βασιάδη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπός μας στο ταμείο κ. Ι. Μακρυγιάννης, τέθηκε  το θέμα των ληξιπροθέσμων που οφείλονται στους φαρμακοποιούς, το θέμα  των εισφορών των ασφαλισμένων και της κατοχύρωσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους και το πρόβλημα των μονοσυνταξιούχων. Επίσης διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλα είναι τα λειτουργικά και διοικητικά προβλήματα και των δυο φορέων και πόσο άμεσες πρέπει να είναι οι λύσεις.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. στο περιθώριο των συζητήσεων έθεσε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και το θέμα των συνεχών λαθών που έχουν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση των πληρωμών των φαρμακοποιών.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη τέτοιου είδους  συνάντηση που πραγματοποιείται, όπου ουσιαστικά όλοι οι υγειονομικοί φορείς συναντιούνται με την διοίκηση του ΕΤΑΑ και του ΤΣΑΥ, παρουσία μάλιστα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Με την επιμονή του προέδρου του ΠΦΣ η συζήτηση έληξε με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από πλευράς ΕΤΑΑ και ΤΣΑΥ και ορίσθηκε νέα ημερομηνία συνάντησης στις 5 Μαρτίου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.