Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Με επαναφορά των εκπτώσεων από τη φαρμακοβιομηχανία προς τις φαρμακαποθήκες... Εκπτώσεις 10% στα φάρμακα και με δίμηνη πίστωση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Με επαναφορά των εκπτώσεων από τη φαρμακοβιομηχανία προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία, αυτή τη φορά όμως σε ποσοστό 10% μόνο για τα φάρμακα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση, δημοσιεύθηκε τελικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η πλήρης απελευθέρωση των εκπτώσεων συνεχίζει να ισχύει για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), για τα συνταγογραφούμενα που δεν αποζημιώνονται από τα Ταμεία και για τα φάρμακα των σοβαρών παθήσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα του ν.3816.

Στην επίμαχη διάταξη που προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και συναντήσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των φορέων, συμπεριελήφθη και πρόσθετη διάταξη με την οποία θεσμοθετείται και η δίμηνη παροχή πίστωσης, από τις φαρμακευτικές εταιρίες, προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

Κατέβαστε (PDF, 155KB)

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.