ΠΦΣ Αθήνα, 11/6/2013 Δεν είναι στις αρμοδιότητές μου να κρίνω την ορθότητα ή μη του κλεισίματος της ΕΡΤ. Είναι όμως στην αρμοδιότητά...

[toc]

[post-date]

ΠΦΣ

Αθήνα, 11/6/2013

Δεν είναι στις αρμοδιότητές μου να κρίνω την ορθότητα ή μη του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Είναι όμως στην αρμοδιότητά μου, και αναπόφευκτα μου έρχεται στη σκέψη η συσχέτιση της ύπαρξης της ΕΡΤ και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Παρακαλώ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έθεσε δημοσίως κάποια ερωτήματα σχετικά με την οικονομική λειτουργία της ΕΡΤ, να θέσει τα ίδια ερωτήματα σχετικά με την οικονομική λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν το Ελληνικό κράτος να αποκρατικοποιεί κρατικούς φορείς, να κλείνει άλλους κρατικούς φορείς και συγχρόνως από την άλλη πλευρά να ιδρύει κρατικές μονάδες παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης, σε μία χώρα που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού φαρμακείων.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Α ΄ Αντιπρόεδρος
Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

ΦΣΑΧ

Η κυβέρνηση, προχωρώντας σε μία πρωτοφανή ενέργεια χθες βράδυ, έκλεισε τα κρατικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα, στερώντας τον Ελληνικό λαό, από τον μοναδικό ενιαίο για όλη τη χώρα συνεκτικό, επικοινωνιακό του ιστό. Πέρα από τα εθνικής σημασίας ζητήματα, που δημιουργούνται ιδιαίτερα στις ακριτικές και νησιωτικές μας περιοχές, η ενέργεια αυτή, ξεπερνά τα όρια του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού και φέρνει στο νου, σκοτεινές εποχές, που όλοι νομίζαμε πως έχουν περάσει.

Στον ολισθηρό δρόμο της άκρατης ιδιωτικοποίησης των πάντων, που πορεύεται η κυβέρνηση, πρέπει να μπει ένα τέρμα. Οι 2.500 εργαζόμενοι, που βρίσκονται στο δρόμο, το πολύτιμο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ αλλά και η δυνατότητα του απλού πολίτη να έχει πρόσβαση σε κάθε γωνιά της Χώρας στην είδηση, ακυρώνονται. Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας, σαν επιστημονικός σύλλογος αλλά και σαν πολίτες, θεωρούν την ΕΡΤ και τη ΝΕΤ περιουσιακό τους στοιχείο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες και στέκονται στο πλευρό των οικογενειών των απολυμένων εργαζομένων, που ουδεμία ευθύνη φέρουν, για τις κυβερνητικές σπατάλες στο χώρο της ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ             ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ

 

ΦΣΗ

Κύριοι,
με λύπη μας πληροφορηθήκαμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ καθώς και για την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτή.

Κύριοι,

όλοι εμείς οι κάτοικοι της περιφέρειας μεγαλώσαμε ακούγοντας τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ που εκτός από την πληροφόρηση των γεγονότων μας μύησαν στον πολιτισμό, μέσω της μουσικής, έντεχνης και παραδοσιακής – τα αξέχαστα θέατρα Κυριακής, Δευτέρας και Τετάρτης καθώς και όποιο άλλο πολιτισμικό και πολιτιστικό γεγονός συνέβαινε στη χώρα μας.Σήμερα η κυβέρνηση με εντολές της τρόικας έρχεται να γκρεμίσει ένα από τα λίγα προπύργια πολιτισμού, καθώς και έντιμης και έγκυρης πληροφόρησης, στα πλαίσια των δημοσιονομικών εξορθολογισμών, αγνοώντας την προσφορά (του μέσου) και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Κύριοι,

οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους φορείς του Νομού μας και ζητάμε να μην υπολογίζετε μόνο τα οικονομικά μεγέθη, αλλά να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τον πολιτισμό, την έγκυρη πληροφόρηση καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, εάν θέλετε αυτή η χώρα να ανακάμψει και να έχει μέλλον.

Για το ΔΣ του ΦΣΗ

Ο Πρόεδρος           Η Γραμματέας

Τσικανδηλάκης Γιάννης           Σκουλά Καλλιόπη

 

ΦΣΙ

Με έκπληξη και βαθιά συναισθήματα αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο της Δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Για όλους μας και ιδίως για τις ακριτικές περιοχές του Νομού μας το περιφερειακό δίκτυο της Ελληνικής ραδιοφωνίας ήταν η αποκλειστική πηγή ενημέρωσης και πολιτισμού.

Οι Γιαννιώτες φαρμακοποιοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες απλών εργαζομένων της ΕΡΤ μιας και έχουμε βιώσει οι ίδιοι τη σκληρότητα του Μνημονίου και έχουμε πληρώσει τις επιταγές της τρόικας και του Δ.Ν.Τ. με επώδυνο τρόπο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Ανδρέας Μαρέτης              Θεόδωρος Ντούσκας

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.