Κόρινθος, 3/11/2015 Εκτίμηση της πορείας των κινητοποιήσεων – Πρόγραμμα δράσης Όπως αποτιμήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας, η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση...

Κόρινθος, 3/11/2015

Εκτίμηση της πορείας των κινητοποιήσεων – Πρόγραμμα δράσης

Όπως αποτιμήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας, η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας ενόψει της έκδοσης ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, είχε σημαντικές δυσκολίες στην υλοποίησή της δεδομένου ότι:

1ον ) η προτελευταία Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Κορινθίας είχε εκφράσει την αντίθεσή της πλέον σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον τα μέλη της είχαν δηλώσει πως δεν τις ΄΄αντέχουν΄΄, ευρισκόμενοι σε κατάσταση σοβαρής οικονομικής αποδυνάμωσης

2ον ) δεν υπήρχε χρόνος προετοιμασίας λόγω του έκτακτου χαρακτήρα της

3ον ) δόθηκαν αφορμές από συναδέλφους που δεν απείργησαν σε διαφορετικές περιοχές του νομού, ώστε να μη συμμετέχουν στην απεργία τα περισσότερα φαρμακεία αυτών των περιοχών.

Σήμερα η ΚΥΑ είναι πλέον γεγονός και η συνέχεια όπως προδιαγράφτηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 31-10-2015, αφορά σε νομικές ενέργειες προκειμένου να εμποδιστεί η εφαρμογή της αρχικά και να επιτευχθεί η ακύρωσή της σε δεύτερο χρόνο.

Η διαδικασία αποτίμησης δε της απεργιακής κινητοποίησης και από τη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατέληξε στην αποδοχή της ύπαρξης προβλημάτων υλοποίησης σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας και πάντως σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην Αθήνα, γεγονός που την κατέστησε ανεπιτυχή ως προς τη μαζική συμμετοχή του κλάδου.

Το ψήφισμα μάλιστα της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ζητά την υποβολή προτάσεων από τους συλλόγους για θωράκιση των υφιστάμενων φαρμακείων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ τοπικών συλλόγων και δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεών σας στα γραφεία του Συλλόγου μέσω fax ή mail ή αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.fsk.gr. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συλλέξει και θα μεταφέρει τις προτάσεις αυτές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για περαιτέρω επεξεργασία από αρμόδια επιτροπή.