Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο Βραχάτι, οι φαρμακοποιοί του Νομού Κορινθίας, την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία στα πλαίσια διεξαγωγής μιας επίκαιρης επιστημονικής ημερίδας με θέμα... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ 30-3-2014

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο Βραχάτι, οι φαρμακοποιοί του Νομού Κορινθίας, την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία στα πλαίσια διεξαγωγής μιας επίκαιρης επιστημονικής ημερίδας με θέμα « Φαρμακοεπαγρύπνηση και Γενόσημα».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, προγραμματισμένη από καιρό, μας βρήκε ως κλάδο σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αγώνα για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι οι όποιες διεκδικήσεις μας θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από συνεχή επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση που θα ενισχύουν την επιστημονική μας κατάρτιση. Αυτό ακριβώς και αναδείξαμε με την υλοποίηση της συγκεκριμένης Επιμορφωτικής Ημερίδας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το επάγγελμά μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Καθηγητή κο Δεμέτζο προσωπικά, αλλά και εν γένει την ΕΦΕ, για τη διατύπωση της επιστημονικής άποψης σχετικά με τα ΜΥΣΥΦΑ που στηρίζει στην πράξη το Ελληνικό Φαρμακείο και έχει ως εξής: « η ΕΦΕ αντιλαμβάνεται το ελληνικό φαρμακείο ως κύριο πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τον συμβουλευτικό ρόλο του φαρμακοποιού αναντικατάστατο και για την  ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των ΜΥΣΥΦΑ».

Τελειώνοντας αξίζει να τονιστεί πως προσδοκούμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τους ακαδημαϊκούς του χώρου μας, ώστε με τη δική τους βοήθεια και τη δική μας προσπάθεια για ενημέρωση, να θωρακίσουμε από κοινού την επιστημονική μας οντότητα.

EGE