Δηλώσεις κ. Σαλμά Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς, μίλησε στον αέρα του Real Fm και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, για την κατάσταση...

[toc]

[post-date]

Δηλώσεις κ. Σαλμά

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς, μίλησε στον αέρα του Real Fm και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

«Το υπουργείο Υγείας, είναι ένα υπουργείο όπου προκύπτουν θέματα καθημερινότητας κάθε ώρα τα οποία το υπουργείο τα επιλύνει», σχολίασε αρχικά ο κ. Σαλμάς και συνέχισε:

«Οι ηγεσίες είναι συλλογικές αλλά για πρώτη φορά υπάρχουν διακριτές αρμοδιότητες. Ακόμα και η υφυπουργός έχει τελική υπογραφή για πάρα πολλά θέματα».
«Μέσα σε αυτή την κατάσταση κρατήσαμε όρθιο το Εθνικό σύστημα υγείας, κρατήσαμε όρθιο τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές. Φέτος, τους πρώτους τέσσερις μήνες, έγιναν τέσσερις πληρωμές. Από εκεί που πέρυσι το φθινόπωρο μιλούσαμε για έναν ρυθμισιογενή οργανισμό, τώρα ξαφνικά, βγήκε από το κάδρο γιατί τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν», επεσήμανε ο κ. Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς συνέχισε λέγοντας: «Το ότι ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το διαπιστώνετε και από την ηρεμία που υπάρχει στους παρόχους υγείας είτε αυτοί είναι γιατροί είτε φαρμακοποιοί είτε διαγνωστικά κέντρα! Δεν υπάρχουν απεργίες γιατί έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές!!!»

Ακούστε το ηχητικό στο παρακάτω λινκ:

ηχητικό

 

Απάντηση κ. Λουράντου

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ Φ.Σ.Α. ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ. ΣΑΛΜΑ”

Αθήνα, 22 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣ
ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας ότι «…….κρατήσαμε όρθιο το Εθνικό σύστημα υγείας, κρατήσαμε όρθιο τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές. Φέτος, τους πρώτους τέσσερις μήνες, έγιναν τέσσερις πληρωμές» δηλώνουμε τα έξης:

Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στα φαρμακεία το Φεβρουάριο 2012 και επίσης οφείλει τα χρέη των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και που χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο του 2011, περίπου 80 εκ. Ευρώ.

Παρ’ όλες τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις ότι η εξόφληση αυτών των χρεών θα γινόταν άμεσα, αυτή τη στιγμή κανείς από το Υπουργείο δεν μπορεί να μας δώσει ούτε καν υπόσχεση ημερομηνίας πληρωμής.

Ο ΕΟΠΥΥ ακόμα δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία επεξεργασίας συνταγών ενώ η προηγούμενη έχει λήξει από τον Οκτώβριο του 2012.

Οι φαρμακοποιοί εδώ και 7 μήνες, πληρώνουν από την τσέπη τους ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους. Τα κατασχετήρια είναι πια εκατοντάδες στα φαρμακεία, τα οποία οφείλονται στην «εύρυθμη» λειτουργία του Υπ. Υγείας όπως αναφέρει σε συνέντευξη του ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Οι υπογραφείσες συλλογικές συμβάσεις που αφορούν τις πληρωμές μας έχουν ουσιαστικά καταργηθεί και ο οργανισμός εξακολουθεί να είναι θνησιγενής. Από την άλλη μεριά, τα φαρμακεία με τεράστιες προσπάθειες μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να πληρώνουν τους προμηθευτές τους, όταν τα χρέη των νοσοκομείων και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα δύο χρόνια.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας ότι εμείς οι φαρμακοποιοί κρατήσαμε όρθιο τον ΕΟΠΥΥ και αναφορικά με τον ισχυρισμό τους ότι «δεν υπάρχουν απεργίες γιατί έχουν αποκατασταθεί οι πληρωμές»… ας μη βιάζονται να προεξοφλήσουν τη διάθεση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών…

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.