Μέλπω Λεκατσά.          Τομεάρχης τέρμα Πατησίων Αγαπητοί  συνάδελφοι Λόγω σοβαρού προβλήματος και χειρουργείο στο πόδι μου στην σημερινή συνάντηση Θα με εκπροσωπήσει η...

[toc]

[post-date]

Μέλπω Λεκατσά.          Τομεάρχης τέρμα Πατησίων

Αγαπητοί  συνάδελφοι

Λόγω σοβαρού προβλήματος και χειρουργείο στο πόδι μου στην σημερινή συνάντηση Θα με εκπροσωπήσει η συνάδελφος Ρουλα Κοντομήτρου.Το θέμα του ωραρίου είναι

Πολύ σημαντικό όπως βέβαια και πολλα άλλα που ξαφνικά σαν χιονοστιβάδα έπεσαν πάνω μας χωρίς να   μπορούμε ν’αντιδράσουμε .Ο νόμος Λοβέρδου ειναι απαράδεκτος και η εφαρμογή του δυστυχώς χώρισε στην Αττική τα φαρμακεία σε φαρμακεία δυο ταχυτήτων! Και δεν έφθανε μόνο το οικονομικό θέμα που τα ανοικτά φαρμακεία γίνονται σημεία αναφοράς και ο κόσμος παει χωρίς να ελέγχει τις καρτέλες των εφημερευόντων υπάρχει και η κριτική του τύπου ” εσείς μόνο παράπονα κάνετε για τα καθυστερούμενα χρήματα αλλα δεν θέλετε να δουλεύετε περισσότερο “.Οταν δε το Φαρμακείο έχει δυο φαρμακοποιούς τότε η κριτική είναι οξεία  και το επιχείρημα  της ποιότητας ζωής πάει περιπάτο.

Το ωράριο που εφαρμόζεται 8-11 καταστρατηγείται όπως και η παρουσία φαρμακοποιού αφού μηχανισμός ελέγχου δεν λειτουργεί , Ετσι δουλεύουν τις ώρες αιχμής και τσακίζουν τις εφημερίες  που υπάρχουν στις καρτέλες. Επιπλέον στις απεργίες μένουν ανοικτά με τον νομό και τις ευλογίες ότι είναι εφημερεύοντα.

Ο αριθμός τους συνεχώς θ´αυξανει και θα εξαπλώνονται σ´ολες τις περιοχές .

Θέλοντας να δούμε σφαιρικά το πρόβλημα θα πρέπει να υπολογίσουμε και τον φαρμακοποιό που δουλεύει μόνος και σε σημεία που το Σάββατο δεν διέρχεται αγοραστικό κοινό και δεν υπάρχει καμιά βοήθεια απο υπαλλήλους.

Απο την άλλη πλευρά φαρμακεία σε κεντρικά σημεία και με βοήθεια θα πρέπει να συρρικνωθούν μένοντας κλειστά απο καθαρή πίστη ότι καλό θα είναι να εναρμονιζόμαστε με τον ΦΣΑ.

Γι αυτό κρίνω πως το ωράριο ιδιαίτερα του Σαββάτου πρέπει να είναι μέχρι τις 3μμ και κατά περιοχές να μην είναι υποχρεωτικό για όλους (να μπορεί κάποιος να μην ανοίξει )και πιθανόν η Δευτέρα που έχει κάποιο ενδιαφέρον λόγω ανοικτών ιατρείων να είναι έως 8μμ  αλλά εκ περιτροπής .έστω μία Δευτέρα το μήνα κατα τομέα ..Έτσι θα υπήρχε μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και θα μείωνε την μονόπλευρη κερδοφορία των διευρυμένων.Δυστυχώς τους κάναμε ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ .

Ειμαι βεβαία πως με τα νέα δεδομένα και  με την απαιτούμενη ευελιξία θα βρείτε  την καλύτερη λύση ! Αλλωστε μην ξεχνάτε ότι τα Πολυκαταστήματα και super market συνεχώς μας παίρνουν ΥΛΗ και δουλειά που αγωνιστήκαμε χρόνια να εδρεώσουμε και να επιβάλλουμε στους καταναλωτές .Τωρα καραδοκούν για τα ΜΗΣΥΦΑ και το ωράριο ειναι ένα απο τα προσχήματα .

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΠΟ ΖΙΩΓΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΦΣΑ

·         ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8πμ-8μμ συνεχες ωραριο (3Χ12=36 ωρες)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8πμ-2μμ (2Χ6=12 ωρες)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…

ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Μ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ 3303

Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 10 Ν. ΜΑΚΡΗ

·         ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΕΩΣ 2 ΚΑΙ 5 ΕΩΣ 8 ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΕΩΣ 2

Χατζάκης Γεώργιος – Φαρμακοποιός

·         Θα ήθελα να δηλώσω την άποψη μου για το ωράριο των φαρμακείων το οποιο όντως θα πρέπει να μη ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Σαν φαρμακοποιος του κέντρου και λόγο επικινδυνότητας της περιοχής θα επιθυμόυσα ενα ενιαίο ωράριο το οποιο να έχει ως έναρξη μεταξυ 8 και 9 προ μεσημβρίας και λήξη μεταξυ 6 και 7 μετα μεσημβρίας.Θεωρώ οτι εκτός απο επικίνδυνο το κέντρο τις απογευματινές ώρες έχει καταρακωθεί εμπορικά με αποτέλεσμα πολλές φορές η εκφραση ”ουτε το ρεύμα μας δεν βγάλαμε” να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Είμαι υπέρ της διαφοροποιησης του ωραρίου όσον αφορά τα φαρμακεία ”γειτονιάς” τα οποια εφόσον το επιθυμούν (όπως και τα φαρμακεία του κέντρου βεβαιως) να ακολουθήσουν ενα σπαστό ωράριο 8πμ-2μμ και 5πμ-9μμ μιας και μεγάλο κομματι της κίνησης τους προκύπτει απο κόσμο που επιστρέφει στην δουλειά του.Βασικός πυλώνας της διαφάνειας και της συναδελφικότητας θα πρέπει να είναι η αυστηρη τήρηση του ωραρίου και στις δυο περιπτώσεις. Διαφάνεια που μπορει να εξασφαλιστεί απο αιφνιδιαστικούς ελέγχους των εκάστοτε συλλόγων αλλα και επιτήρησης σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ του χρόνου εκτέλεσηςτων συνταγων. Μετρα που βεβαίως δεν θα εξαλείψουν το προβλημα αλλα θα βοηθήσουν στον περιορισμό του.Με τον τρόπο αυτο πιστευω οτι θα αποκτήσουν ξανα νόημα οι εφημερίες στο κέντρο (μετα τις 6) και οι εφημερίες στις γειτονιές (στο μεσημεριανό διάλειμα που ο πολύς κόσμος επιστρέφει σπίτι του).Πρέπει να συνυπολογιστεί και θα μιλήσω εκ πείρας οτι σε κάποια φαρμακεία(οπως του κέντρου) οι απεργίες στα Μ.Μ.Μ, ο δακτύλιος, το επι πληρωμή παρκινγκ στου δρόμους του δήμου αθηναίων με κάρτα και ο συνδυασμός όλων αυτών επιφέρει ενα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος στην πλάτη του φαρμακοποιου αλλα και των βοηθων-συνεργατών του

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΕΡΤΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Πράγματι είναι αναγκαίο να υπάρξει ενιαίο ωράριο  στα φαρμακεία θα μπορούσε να είναι με διπλασιασμό των εφημερευόντων  του Σαββάτου και παράταση του ωραρίου Δευτέρα και Τετάρτη , η όποια άλλη λύση, κατόπιν συνεννοήσεως πάντως ενιαίο ωράριο .

 

Διαφορετικά και τα διευρυμένα φαρμακεία θα αυξηθούν και δεν είναι εικόνα συλλόγου αυτή.

 

www.pfs.gr

 

 

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.