Την Δευτέρα 11.3.2013 … επιτροπή του ΠΦΣ προήδρευσε συνάντησης με αντιπροσώπους των εταιρειών πληροφορικής με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας που αφορά την πιστοποίηση των...

Την Δευτέρα 11.3.2013

επιτροπή του ΠΦΣ προήδρευσε συνάντησης με αντιπροσώπους των εταιρειών πληροφορικής με σκοπό την υπογραφή συμφωνίας που αφορά την πιστοποίηση των προγραμμάτων μηχανογράφησης των φαρμακείων. Η συνάντηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη για τη διασφάλιση σημαντικών όρων και προδιαγραφών προς όφελος του τελικού χρήστη (φαρμακοποιού) αλλά και της ασφαλούς διακίνησης των δεδομένων. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η υπογραφή αμοιβαίας συμφωνίας.

Την ίδια μέρα δόθηκε συνέντευξη του προέδρου του Π.Φ.Σ. προς τα ΜΜΕ για το φλέγον θέμα των ελλείψεων που μαστίζει το Ελληνικό φαρμακείο και την κοινωνία εδώ και αρκετό καιρό. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι τα φαρμακεία αποτελούν τον τρίτο και τον μικρότερο, με πολύ μεγάλη μάλιστα διαφορά, κατά σειρά εμπλεκόμενο παράγοντα στο θέμα αυτό. Η μονόπλευρη αναζήτηση ευθυνών αποτελεί κίνηση τακτικισμού και αποκρύπτει τα πραγματικά αίτια. Τονίστηκε δε ότι το πρόβλημα είναι κυρίως οι ελλείψεις των φαρμάκων που παρουσιάζονται και όχι οι λιανικές πωλήσεις φαρμάκων προς χονδρέμπορους με σκοπό την εξαγωγή αυτών.

Την Τρίτη 12.3.2013

… πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σαλμά. Τα θέματα της συνάντησης που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Α. Το θέμα των ελλείψεων των φαρμάκων
Τονίστηκε ότι ο ΠΦΣ θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειασθεί η πολιτεία για την προάσπιση και διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας προς όφελος του Έλληνα πολίτη.

Β. Το θέμα των πληρωμών των υπολοίπων ταμείων
Για μία ακόμη φορά ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών αφού απολύτως κανένα πλέον πρόσχημα δεν υφίσταται για την άμεση εξόφληση των παλαιών χρεών των ασφαλιστικών ταμείων.

Γ. Το θέμα του υπολοίπου του μηνός Νοεμβρίου.
Η αναίτια για ακόμα μία φορά καθυστέρηση και μη έγκαιρη πληρωμή δημιουργεί όχι μόνον θέματα νομιμότητας της υφιστάμενης σύμβασης μα συνιστά ευθεία απειλή για την βιωσιμότητα των φαρμακείων. Ζητήθηκε το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Πρωθυπουργού προς τους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων σε ότι έχει να κάνει με την μειωμένη ως και την ανύπαρκτη πολλές φορές απόδοση πόρων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Την Τετάρτη 13.3.2013 στο πλαίσια της διερεύνησης του καναλιού διανομής των δερμοκαλλυντικών και μη προϊόντων που πωλούνται από τα φαρμακεία πραγματοποιήθηκε συζήτηση με εκπροσώπους των εταιρειών PIERRE FABRE, FREZYDERM, KORRES.

Έγιναν οι πρώτες ενδεικτικές τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των άνω εταιρειών παρουσία του Νομικού συμβούλου του ΠΦΣ. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας PHARMATHEN και τόνισε κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του πως όλη η εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου θα πρέπει να δημιουργήσει εκείνες τις σχέσεις για να οδηγηθούμε έξω από την κρίση. Αποτελεί δήλωσε προϋπόθεση η συστράτευση αυτή για το Ελληνικό φαρμακείο και το κοινωνικό σύνολο ,για μια Ελλάδα που αγαπάμε.

Την Πέμπτη 14.3.2013

… Προσκλήθηκε ο ΠΦΣ για συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά. Στην συνάντηση αυτή κλήθηκαν επίσης η Ο.Σ.Φ.Ε. και ο Σ.Φ.Ε.Ε.

Την Παρασκευή 15.3.2013

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Εταιριών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως (ΕΦΕΧ) κύριο θέμα τα ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. και ότι έχει να κάνει με την διάθεση αυτών

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.