ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  Σας ανακοινώνουμε την πρόσφατη απόφαση 1785/2012 του ΣτΕ, το οποίο δέχθηκε ως ορθή την προσφυγή του Συλλόγου μας και ακυρώνει... Απόφαση ΣτΕ υπέρ ΦΣΚ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

 Σας ανακοινώνουμε την πρόσφατη απόφαση 1785/2012 του ΣτΕ, το οποίο δέχθηκε ως ορθή την προσφυγή του Συλλόγου μας και ακυρώνει την 23048/9-4-2010 απόφαση της Αντιπροέδρου του ΕΟΦ  για την ακύρωση επιβολής προστίμου σε φαρμακοποιό μέλος μας,  ο οποίος παραβίασε τη φαρμακευτική νομοθεσία.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο Φ. Σ. Κ.  έχει έννομο συμφέρον και προάγει τα επαγγελματικά συμφέροντα των φαρμακοποιών και είναι θεματοφύλακας της πιστής  τήρησης της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας.

Το Δ. Σ.  του Συλλόγου μας δεν έδειξε φειδώ σε χρόνο και χρήμα προκειμένου να υπερασπιστεί την Νομιμότητα, ερχόμενο αντιμέτωπο με Διοικητικές Αποφάσεις Υψηλών Ιστάμενων ( Αντιπρόεδρος ΕΟΦ, αλλά και της Περιφέρειας εν εξελίξει), οι οποίες έρχονται να καλύψουν παρανομίες που βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και δημιουργούν συνθήκες μη ορθολογικής και νόμιμης λειτουργίας των φαρμακείων βάσει της Ισχύουσας Φαρμακευτικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας.

Ως εκ τούτου θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση ευρύτερης σημασίας, αφού, υιοθετώντας πλήρως τους αντίστοιχους λόγους ακυρώσεως που προβάλαμε, συνδέει ευθέως τον στόχο της αποτροπής συγκεντρώσεως των Φαρμακείων με την «προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ορθολογικής και αποτελεσματικής οργανώσεως και λειτουργίας των Φαρμακείων».

Ακολουθεί η απόφαση:

Κατέβαστε (PDF, 462KB)