Είχαμε παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον την εκδήλωση για την ανακοίνωση της “έξυπνης κάρτας” του ΟΠΑΔ, το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμ,όζεται στο Σύλλογό μας με...

Είχαμε παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον την εκδήλωση για την ανακοίνωση της “έξυπνης κάρτας” του ΟΠΑΔ, το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμ,όζεται στο Σύλλογό μας με αρχικά τους ασφαλισμένους ΤΥΔΚΥ και εν συνεχεία όλους.

[post-date]

Η κάρτα και οι καρταναγνώστες μοιράστηκαν στα μέλη μας και ήδη χρησιμοποιούνται αν και με κάποιες δυσκολίες. Επειδή πετύχαμε τη σωστή εγκατάσταση κάνουμε μερικές διευκρινίσεις:

  • οι οδηγίες είναι πολύ καλές και αν ακολουθηθούν πιστά όλα γίνονται εύκολα!
  • τα προγράμματα που έχει μέσα το CD εγκατάστασης είναι καλό έτσι κι αλλιώς να εγκατασταθούν στους υπολογιστές μας
  • το help desk της ΗΔΙΚΑ ανταποκρίνεται ακαριαία και με απόλυτη επιτυχία σε όποιο πρόβλημα ή απορία, οπότε μη διστάσετε να στείλετε μύνημα με το πρόβλημά σας!
  • η κάρτα ανοίγει ένα νέο παράθυρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και δε χρειάζεται κωδικό άρα εξοικονομούμε αρκετό χρόνο
  • αλλάζοντας τους κωδικούς μας (όσο συχνά μας το ζητάει η ΗΔΙΚΑ) απλά πρέπει να κάνουμε και την αντίστοιχη αλλαγή στην κάρτα μας. Όταν αυτή γίνει θα πρέπει να “βγούμε” και να “ξαναμπούμε” στην κάρτα για να “πάρει” τις αλλαγές
  • λάβαμε και μια νέα οδηγία για κάποιες δυσκολίες εγκατάστασης την οποία παραθέτουμε:

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

Στην περίπτωση που εγκαταστήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες την εφαρμογή και παρατηρήσουμε ότι,  τοποθετώντας  στον καρταναγνώστη την κάρτα παρόχου υγείας που διαθέτουμε, δεν μας ανοίγει η εφαρμογή ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Έναρξη – επιλογή πίνακα ελέγχου – διπλό κλικ στο JAVA – επάνω στην επικεφαλίδα επιλέγεις την καρτέλα Advanced – ρολλάρεις  προς τα κάτω μέχρι που ( 5 κουτάκια πριν το mixed code) κλικάρεις USESS1 30 compatible client Hello format – στο mixed code επιλέγεις disable verification – Apply-  ok – μπαίνεις στο Mozilla firefox –  κλικ στο Always – εκτέλεση.

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης. Εισέρχομαι  στη διεύθυνση: https:// ecards.opad.gr  και με την κάρτα στον καρταναγνώστη – κλικ είσοδος ανάγνωση κάρτας – κλικ όνομα χρήστη ( να κιτρινίσει το πλαίσιο) – συμπλήρωση κωδικού Η/Σ και επιβεβαίωση κωδικού-  Αποθήκευση.

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.