ΘΕΜΑ 1ον : ΙΚΑ α) Σχετικά με το διαχωρισμό των συνταγών κατά τη διαδικασία ελέγχου Σας ενημερώνουμε ότι: το λογισμικό του προγράμματος που...

[toc]

ΘΕΜΑ 1ον : ΙΚΑ

α) Σχετικά με το διαχωρισμό των συνταγών κατά τη διαδικασία ελέγχου

Σας ενημερώνουμε ότι:

το λογισμικό του προγράμματος που χρησιμοποιεί η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών έχει τροποποιηθεί προκειμένου να καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του ποσού της επιστροφής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του ν. 3918/2011. Η αιτούμενη δαπάνη για τα φαρμακευτικά σκευάσματα της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3816/2010 καθώς και για τα αναλώσιμα θα αφαιρείται από το πρόγραμμα καθώς εξαιρείται της υποχρέωσης καταβολής επιστροφής.

Τα ενημερωτικά σημειώματα που λαμβάνετε σε μηνιαία βάση έχουν τροποποιηθεί ανάλογα προκειμένου να συμπεριλάβουν και το ακριβές ποσό της επιστροφής.

Εχει δρομολογηθεί ο σχεδιασμός των ετησίων βεβαιώσεων οι οποίες πρέπει να χορηγούνται κάθε Ιανουάριο από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα αφορούν στο σύνολο των επιστροφών του έτους του κάθε φαρμακείου για φορολογική χρήση.

β) Σχετικά με περιπτώσεις παράνομων αλλοδαπών

Σας ενημερώνουμε ότι, όπως προκύπτει από αναφορές Υποκαταστημάτων που διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία «κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν αλλοδαποί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πλαστογραφεί συνταγές Νοσοκομείων καθώς και υπογραφές και σφραγίδες ιατρών του ΕΣΥ. Στη συνέχεια προσκομίζουν τις πλαστές συνταγές σε ιατρούς των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος με σκοπό να εκδοθούν συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ακολούθως να εκτελεστούν σε φαρμακεία του Ιδρύματος ή σε Ιδιωτικά φαρμακεία».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω εφιστούμε την προσοχή σας κατά την συνταγογράφηση και σας υπενθυμίζουμε ότι οι ιατροί που εκδίδουν συνταγές για το Ίδρυμα σύμφωνα με τον κανονισμό περίθαλψης των ασφαλιστικών οργανισμών, κατά τη συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους τους, υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 121/08, άρθρο 2, ειδικά όσον αφορά την υποχρέωση ορθής συνταγογράφησης, τις διατάξεις της νομοθεσίας και των οδηγιών που εκδίδονται με γενικά έγγραφα από την Διοίκηση του Ιδρύματος, περί του τρόπου, χρόνου και όρων παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να τηρούν τους όρους των συμβάσεών τους.

Επιπλέον οφείλουν να ελέγχουν το βιβλιάριο υγείας και να διαπιστώνουν εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται στο βιβλιάριο υγείας, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα.

γ) Διευκρινίσεις σχετικά με την ποσότητα αναγραφομένων φαρμάκων σε συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 3918/2011 η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το όριο των τριάντα ημερών θεραπείας (που προβλέπεται και στον ν. 3457/2006, άρθρο 8), βάσει του εγκεκριμένου δοσολογικού σχήματος.

Εξαιρούνται τα χρόνια νοσήματα όπου υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης:

Δίμηνης συνταγής (μόνο από ιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με το Π.Δ. 121/08) η οποία πρέπει να είναι θεωρημένη όταν εκδίδεται χειρόγραφα.
Συνεπώς για φάρμακα που περιέχουν 20 δισκία η χορήγηση περισσοτέρων εμβαλλαγίων είναι εφικτή με την έκδοση δίμηνης συνταγής (π.χ με δοσολογία ένα ημερησίως συνταγογραφούνται 3 εμβαλλάγια) όσο και Επαναλαμβανόμενης συνταγής (από ιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των Κ.Υ. /ΠΙ και τους συμβεβλημένους ιατρούς ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ).

Η έκδοση δίμηνων ή επαναλαμβανόμενων συνταγών σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από το γεγονός ότι συνάδει με την κείμενη νομοθεσία, συνεπάγεται μικρότερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ παράλληλα μειώνει το εργασιακό φορτίο των ιατρών.

Οι Διευθυντές των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να δοθεί με ευθύνη τους από ένα αντίγραφο του εγγράφου αυτού στους ιατρούς της μονάδας τους, στους ιατρούς των Κ.Υ. και Π.Ι. καθώς και στους συμβεβλημένους με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ ιατρούς της ασφαλιστικής τους περιοχής.

δ) Διευκρινίσεις σχετικά με την απόδοση δαπάνης φαρμάκων στην περίπτωση μεταμόσχευσης κερατοειδούς

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. Φ 40021/25522/2780/08-11-2010 έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλισης Ασθενείας & Μητρότητας, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Ασφάλισης  διευκρινίζεται ότι ασθενείς που έχουν υποστεί μεταμόσχευση κερατοειδούς θα πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή για τα φάρμακα που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους.

ΘΕΜΑ 2ον : ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΠ-ΟΤΕ

Σας παραθέτουμε έγγραφο του ΤΑΠ – ΟΤΕ σχετικά με το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία και μη αποζημίωση σκευασμάτων από 2-5-2011.

Ακολουθούν απαντήσεις στο έγγραφο αρχικά από τον Σύλλογό μας και εν συνεχεία από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

α) ΤΑΥΤΕΚΩ- Ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία και μη αποζημίωση σκευασμάτων από 2-5-2011

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υπολογισμού των ποσών επιστροφής από τα ιδιωτικά φαρμακεία βάσει του Νόμου 3918/2-3-2011,  κεφ. Γ’ παρ. 2, και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, παρακαλούμε από εδώ και στο εξής όπως γίνεται από το φαρμακοποιό ο υπολογισμός του ποσού επιστροφής που του αναλογεί, το οποίο θα σημειώνεται έξω από το φάκελό του ευδιακρίτως και το οποίο θα αναγράφεται σε ξεχωριστή στήλη από το Φαρμακευτικό Σύλλογο που παραλαμβάνει το φάκελό του και συντάσσει την κατάσταση που υποβάλλει στο Φορέα μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι βάσει του ίδιου Νόμου εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της επιστροφής τα 89 φάρμακα υψηλού κόστους της παρ. 2, του άρθρου 12, του ν. 3816/2010, τα οποία πρέπει να υποβάλλονται σε ξεχωριστούς φακέλους από τους φαρμακοποιούς, με ξεχωριστό τιμολόγιο και κατάσταση φαρμακείου και θα υποβάλλονται και σε ξεχωριστή κατάσταση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Σας υπενθυμίζουμε και πάλι ότι πρέπει απαραιτήτως να κατατίθενται οι συνταγές κάθε μήνα και από του φαρμακοποιούς και από τους Συλλόγους. Δεν θα γίνονται δεκτοί λογαριασμοί παλαιοτέρων μηνών. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι οφείλουν να καταθέτουν τους λογαριασμούς των φαρμακοποιών – μελών τους κάθε μήνα. Όσοι Φ.Σ. καταθέτουν μηχανογραφημένες καταστάσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να τις στέλνουν και ηλεκτρονικά είτε υπό τη μορφή δισκέτας είτε μέσω  e-mail στην νέα ηλεκτρονική διεύθυνση tapote.farmper@tayteko.gr.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το έγγραφο υπ’ αριθμ. Πρωτ. Φ 42000/7609/935/19-4-11 της ΓΓΚΑ, ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός από 2-5-2011 κι εφεξής δε θα εξοφλεί συνταγές που περιέχουν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα της ΚΥΑ υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3α/οικ32294/8-4-2011 (Τεύχος Β’ , ΦΕΚ 559)

β) Απάντηση Φ.Σ. Κορινθίας

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Νόμου και των Εγκυκλίων που διέπουν την Συμβατική μας σχέση δεν υποχρεωνόμαστε  σαν φαρμακοποιοί να υπολογίζουμε εμείς το rebate που ο Νόμος 3918/2011 ορίζει στην εμπρόθεσμη πληρωμή των λογαριασμών μας.

Είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας σας να υπολογίσει και να εγκρίνει αυτή την επιστροφή και μάλιστα κάθε Ιανουάριο να χορηγεί βεβαίωση για το σύνολο των επιστροφών του έτους του κάθε φαρμακείου για Φορολογική Χρήση.

Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε από τον ΟΓΑ που πρώτος Ασφαλιστικός Φορέας εφήρμοσε το rebate και μπορείτε ν’ απευθυνθείτε σ’ αυτόν ώστε να βοηθηθείτε σαν Υπηρεσία.

Τα μέλη μας είναι ήδη επιβαρυμένα με πάρα πολλούς γραφειοκρατικούς κανόνες και σας παρακαλούμε ν’ αναλάβετε ως Ασφαλιστικός Φορέας τις ευθύνες σας.

γ) Απάντηση του Π.Φ.Σ.

Σχετικά με το υπ΄αριθμ. 33504/12928/Δ3 έγγραφό σας για το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία θέλουμε να σας  υπενθυμίσουμε ότι, με βάση τον Νόμο 3918/2.3.2011, δεν προκύπτει υποχρέωση των φαρμακοποιών να υπολογίζουν το ποσό επιστροφής που αναλογεί, στους λογαριασμούς που καταθέτουν.

Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να προεξοφληθεί ότι το ταμείο σας θα εξοφλήσει έγκαιρα τις υποβαλλόμενες καταστάσεις ώστε να δικαιούται της επιστροφής αυτής. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να προϋπολογίσουμε το κόστος των συνταγών που ενδεχομένως απορριφθούν κατά τον έλεγχο, δεν θα αποζημιωθούν και κατά συνέπεια δε θα υπάρξει παρακράτηση επ’ αυτών.

Ακόμη, όπως επίσης γνωρίζετε, απαραίτητη προϋπόθεση επιστροφής ποσού από τα φαρμακεία αποτελεί η εξόφληση όλων των οφειλών των προηγουμένων ετών ή και μηνών.

Το άρθρο 34 του Νόμου 3918/2011 προσδιορίζει επακριβώς τον τρόπο υπολογισμού των ποσών επιστροφής και ξεκαθαρίζει ότι ο υπολογισμός των ποσών αυτών είναι ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για διάλογο, προκειμένου να βρεθεί από κοινού λειτουργική λύση όλων των θεμάτων που αφορούν τα φαρμακεία. Για τον λόγο αυτό αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι έτοιμη να συναντηθεί μαζί σας, προκειμένου να διερευνήσουμε τρόπους εφαρμογής του νόμου.

ΘΕΜΑ 3ον : Ο. Α. Ε. Ε.

Σας παραθέτουμε απάντηση στο έγγραφο του ΟΑΕΕ, το οποίο ζητούσε να αναγράφεται ο αριθμός κουπονιών στις  συγκεντρωτικές καταστάσεις υποβολής προς το ταμείο.

Το έγγραφο προσυπογράφουν και οι λοιποί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι Πρόεδροι των Φ. Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αργολίδας Κατσουλάκου Αριστέα
Αρκαδίας Φράγκου Βασιλική
Κορινθίας Μπάρτζη Αναστασία
Λακωνίας Βαβαρούτσος Γιώργος
Μεσσηνίας Καμινιώτης Στέφανος

Η νομοθεσία και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου και των Ασφαλιστικών Φορέων αλλάζουν καθημερινά εδώ και ένα χρόνο – σαν καταιγίδα – τη μορφή και την υποβολή των συνταγών των ταμείων!!

Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται επί ποδός για να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν την διεκπεραίωση των συνταγών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν σύμφωνα με τις Συμβάσεις που επιδεικτικά τα ασφαλιστικά ταμεία παραβαίνουν.

Παρ’ όλα αυτά απαιτείται από εμάς διαρκώς:

ξεχωριστές καταστάσεις, ξεχωριστές συμμετοχές και αν είναι δυνατόν αρίθμηση κουπονιών, χωρίς να ρωτάτε:

τι πρόγραμμα, τι εξοπλισμό, τι χρόνο και πόσους ανθρώπους απαιτεί αυτή η διαδικασία, για να πληρωθούμε 2 – 3 μήνες το λιγότερο  μετά την υποβολή των τόσο καλά τακτοποιημένων καταστάσεων!!

Σεβαστείτε το χρόνο μας και τη δαπάνη μας με την οποία προσφέρουμε ασφαλιστική περίθαλψη στους ασφαλισμένους σας και πριν αποφασίσετε να στέλνετε έγγραφα για πιστή τήρηση, συζητήστε με τη Διοίκηση του Συλλόγου μας αν είναι εφικτό , όλα όσα προσπαθήσετε να επιβάλετε.

Δεν είμαστε υπήκοοι των Ασφαλιστικών Ταμείων. Όπως ορίζει η Σύμβασή μας μαζί σας, είμαστε συνεργάτες και τουλάχιστον οι δημοκρατικές διαδικασίες προϋποθέτουν τον διάλογο των εταίρων, πριν την επιβολή διαδικασιών.

Ως εκ τούτου, σε σχέση με το υπ’ αριθμ. 5869/2-5-2011 έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι θα σας
υποβάλλουμε δύο (2) ξεχωριστές καταστάσεις, μια για τις ηλεκτρονικές και μια για τις χειρόγραφες συνταγές, επισημαίνοντάς σας ότι, για τις μεν χειρόγραφες ο αριθμός κουπονιών είναι εμφανής μέσα από το πρόγραμμα διαχείρισης των φαρμακείων μας, για τις δε ηλεκτρονικές θεωρούμε ότι είναι θέμα της ΗΔΙΚΑ και εκεί θα πρέπει να απευθυνθείτε.

Οι Πρόεδροι

ΘΕΜΑ 4ον : Π.Φ.Σ.

α) Επιστολή του Π.Φ.Σ. προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία

«Φάρμακα που δεν αποζημιώνονται από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης»

Με αφορμή την εφαρμογή της αρνητικής λίστας φαρμάκων από 2/5/2011, θα
θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

1. Τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 740/28-5-2010, είναι μη συνταγογραφούμενα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), και δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

2. Τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 559/8-4-2011 (ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ), χορηγούνται μεν με ιατρική συνταγή αλλά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία πλην ελαχίστων συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

3. Το χρώμα της ταινίας γνησιότητας ΚΑΦΕ ή ΜΑΥΡΟ αποτελεί απλώς ενδεικτική σήμανση για τα φαρμακεία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Μοναδικό κριτήριο για την αποζημίωση ή μη από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι το αν συμπεριλαμβάνονται ή όχι τα ιδιοσκευάσματα αυτά στους παραπάνω καταλόγους.

Επίσης οποιοσδήποτε άλλος πίνακας κυκλοφορεί δεν έχει καμία ισχύ αφού δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Παρακαλούμε για την πρόληψη άδικων περικοπών, όπως ενημερώσετε τις
φαρμακευτικές σας υπηρεσίες.

β) Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3919/2011

Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3919/2011 για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων. Στην ανακοίνωση απαριθμούνται 136 επαγγέλματα που «ανοίγουν» ενώ για το επάγγελμα του Φαρμακοποιού υπάρχει ξεχωριστή αναφορά ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στον συγκεκριμένο νόμο. Παραθέτουμε αποσπάσματα της επίσημης ανακοίνωσης :

Αθήνα, 22 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με τα επαγγέλματα που επηρεάζονται από την άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών στη πρόσβαση και άσκηση :

Με το ν. 3919/2011 (άρθρο 2) καταργούνται όλοι οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί στη πρόσβαση και άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος.

……………………………………..

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός και μη εξαντλητικός κατάλογος επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του κεφαλαίου Α’ του ν. 3919/2011. Στον κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνονται επαγγέλματα τα οποία:

Ρυθμίζονται στο Β’ Κεφάλαιο του Νόμου (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Νόμιμοι Ελεγκτές),

Εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ 2 του Νόμου (οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί, γεωτεχνικοί), έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.

γ) Ενημέρωση

Στις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει το νέο ΄΄ Φαρμακευτικό Δελτίο ΄΄ ιδιαίτερα αναβαθμισμένο. Στους άμεσους σχεδιασμούς είναι η ηλεκτρονική έκδοση του Δελτίου έτσι ώστε να ξεφυλλίζεται on line μέσα από δικό του site.

Σχετικά με τα μαθήματα ΄΄ δια βίου εκπαίδευσης ΄΄ μπορείτε με link από το site του Π.Φ.Σ. (www.pfs.gr) να παρακολουθείτε τα μαθήματα που γίνονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πολύ σύντομα με άλλο link θα μπορείτε να έχετε και τα μαθήματα που ξεκίνησε το Φαρμακευτικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο προσωρινός και μεταβατικός αυτός τρόπος συνεχούς εκπαίδευσης προκρίθηκε μέχρις ότου το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης του Π.Φ.Σ. οργανώσει τον δικό του τρόπο πιστοποιημένης από το Υπουργείο Παιδείας δια βίου εκπαίδευσης όλων των φαρμακοποιών συμβατικά και ηλεκτρονικά.

δ) Δελτίο τύπου 1/6/2011

Η περίπτωση των ασφαλιστικών ταμείων  είναι ενδεικτική και ανατρέπει τον ισχυρισμό ότι η φαρμακευτική δαπάνη αυξάνει λόγω του κόστους των φαρμάκων. Κύριος παράγοντας είναι η υποκατάσταση των φθηνών
φαρμάκων από ακριβά φάρμακα και ο πλημμελής έλεγχος της συνταγογραφίας.

«Η κυρίαρχη λύση στο πρόβλημα είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μπορεί να αναλάβει την δημιουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για λογαριασμό της πολιτείας, με σκοπό τη διαφάνεια και τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης   που οδηγεί στην βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. To πιλοτικό σύστημα που υπάρχει σήμερα αποδείχθηκε προβληματικό. Ταλαιπωρεί γιατρούς, ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς ενώ τριπλασίασε και των όγκο των εγγράφων. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση πρέπει να είναι άϋλη» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στο συνέδριο Pharma Conference 2011 με
κεντρικό θέμα «Η Φαρμακευτική Αγορά στην περίοδο της Οικονομικής κρίσης». «H διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα, δεν οφείλεται στις τιμές των φαρμάκων αλλά στην αύξηση των δαπανών στην υπερκατανάλωση υπηρεσιών, λόγω δημογραφικών και άλλων παραγόντων, όπως
καταγράφεται στα στοιχεία της EUROSTAT (2007)», τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Η σύνθεση των δαπανών υγείας – η οποία εκτός της φαρμακευτικής δαπάνης, περιλαμβάνει και ιατρικές, νοσοκομειακές, οδοντιατρικές και λοιπές δαπάνες – στην Ελλάδα αφορά κατά 62,9% στην δημόσια υγεία με την ιδιωτική να αποτελεί το υπόλοιπο 37,1%. (ΕΛΣΤΑΤ). Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό σε σύγκριση με παγκόσμια πρότυπα που έχουν εθνικό σύστημα υγείας και ως αιτίες γι αυτό αξιολογούνται οι χαμηλής ποιότητας
υπηρεσίες και οι παθογένειες του δημόσιου συστήματος, η αύξηση του επιπέδου κατανάλωσης, κ.τ.λ.

«Η διόγκωση των δαπανών Υγείας» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου, οφείλεται  κυρίως στην ανεπαρκή μέτρηση, έλεγχο και αξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών. Την έλλειψη μηχανοργάνωσης στο σύνολο του
συστήματος υγείας που δυσχεραίνει τον έλεγχο των δαπανών, καθιστώντας αδύνατη την καταγραφή του όγκου της κατανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών υγείας»

Οι προτάσεις του Π.Φ.Σ. για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι σημαντικές και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν. Συγκεκριμένα:
*Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
*Διαγνωστικά – Θεραπευτικά Πρωτόκολλα
*Καθορισμός συμμετοχής ασφαλισμένου ανά φάρμακο
*Νοσοκομειακή συσκευασία
*Καθιέρωση των γενοσήμων στα νοσοκομεία
*Μείωση περιεχομένου συσκευασιών
*Πιλοτική αναγραφή φαρμακευτικής ουσίας και όχι εμπορικής ονομασίας ή
δικαίωμα αντικατάστασης
Ο συνδυασμός των μέτρων μπορεί να φέρει εξοικονόμηση περίπου 1 δις με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Κάθε άλλη κατεύθυνση μέτρων θα αποδειχθεί αναποτελεσματική και άδικη, κατέληξε ο κ. Αμπατζόγλου

ε) Έγγραφο του Ειδικού Επιστήμονα του Π.Φ.Σ. κ. Ι. Παπαγεωργίου
σχετικά με το άρθρο 36 του ν. 3918/2011

1.Με το άρθρο 36 του ν. 3918/2011 «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 31/2-3-2011) θεσπίστηκαν νέες ρυθμίσεις, ως προς την ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων.

2.Ήδη σας έχουμε αποστείλει διάφορα έγγραφα σχετικά με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, κρίνουμε όμως σκόπιμο να παράσχουμε ορισμένες οδηγίες, οι οποίες βασικά στηρίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία και στην νομολογία των Δικαστηρίων της Χώρας, οι οποίες θα διευκολύνουν, πιστεύουμε, το έργο σας, δοθέντος, ότι μεταξύ άλλων, κατά νόμο (αρθρ. 1 ν. 1963/91 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 2716/99). Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να εκφράσει γνώμη επί των υποβαλλομένων αιτήσεων, για την χορήγηση αδειών ιδρύσεως φαρμακείου (προσοχή απλή γνώμη και όχι σύμφωνη).

Ειδικότερα:

2 α. Οι άδειες ιδρύσεως χορηγούνται, ανάλογα με τον αναγραφόμενο πληθυσμό στην επίσημη απογραφή του κράτους, κατά τοπικές κοινότητες, και όταν αυτές δεν υπάρχουν σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων ή δημοτικών ενοτήτων και όπου δεν υπάρχουν  τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, ούτε δημοτικές ενότητες, σε επίπεδο δήμων. Για το θέμα αυτό σχετική είναι και η Υπουργική Απόφαση 45892/11-8-2010 «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με τον ν. 3852/2010 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του ν. 3852/2010, ο οποίος δεν είναι δυνατό να  κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης» (ΦΕΚ Β’
1292/2010).

2 β. Η αναλογία είναι 1000 κάτοικοι ανά φαρμακείο (άρθρο 36 παρ. 3 ν. 3918/2011).

2 γ. Τα προσόντα των υποψηφίων παραμένουν τα ίδια, ως ταύτα ορίζονται στο άρθρο 1 του ν. 1963/1991…

Υπόψη ότι παραμένει σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 5 του ν. 5607/32, όπως τούτο συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν.Δ/ΤΟΣ 171/46, περί υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, εντός μηνός από της εκδόσεως της αιτήσεως. Υπόψη ότι για τα δικαιολογητικά ποινικού μητρώου και στρατιωτικών υποχρεώσεων υποβάλλονται ανάλογες υπεύθυνες δηλώσεις των αιτούντων και με εντολή της Υπηρεσίας αναζητούνται τοιαύτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΙΑ/ΔΠ/Α/10050/20-4-2007 , ΦΕΚ Β’ 629/2007 ποινικό μητρώο ΔΙΑ ΔΠ/Α/5482/21-3-2011 ΦΕΚ Β’ 400/26-3-2005 Στρατιωτικές
υποχρεώσεις).

2 δ. Κατά τη γνώμη μας, οι Περιφερειακές ενότητες (πρώην Νομαρχίες) θα πρέπει να αποστέλλουν στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, όλες τις υποβληθείσες αιτήσεις, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της καταστάσεως και όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η γνώμη του Συλλόγου θα αφορά μόνο τις αιτήσεις των αιτούντων που έχουν τα νόμιμα προσόντα κατά την ημέρα της υποβολής, με δικαστικό επιμελητή της αίτησης για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης φαρμακείου π.χ. παρετηρήθη ότι υποψήφιος υπέβαλε την αίτηση την 1-3-20.. και τα δικαιολογητικά εμπροθέσμως 31-3-20…, πλην εκ του
ελέγχου αποδείχθηκε, ότι είχε λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τη 15-3-20…, και άνδρα ότι είχε απολυθεί του στρατού την 20-3-20…, οπότε και στις δύο περιπτώσεις οι αιτούντες δεν έχουν τα προσόντα για τη διεκδίκηση κενής θέσεως φαρμακείου. Η γνώμη του Συλλόγου θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στον έλεγχο των κριτηρίων και όχι στην σειρά που θα πρέπει να λάβουν οι υποψήφιοι, το θέμα της σειράς της προτίμησης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των αρμοδίων Αρχών της Περιφερειακής Ενότητας.

3.Ειδικά για το θέμα ιδρύσεως και λειτουργίας φαρμακείου «εκατέρωθεν της εξωτερικής κεντρικής πύλης νοσοκομείου άνω των εκατό πενήντα κλινών» έχουν αποσταλεί:

α) Το υπόμνημα του Π.Φ.Σ περί της αντισυνταγματικότητας της παρ. 4 του άρθρου 36 του ν. 3918/2011 (γνωμοδότηση του Δ.Ν. Απόστολου Παπακωνσταντίνου) και

β) Υπόδειγμα δήλωσης του Συλλόγου που πρέπει να το συμπληρώσετε και να το υποβάλλετε στην αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα ομού μετά της συγκεκριμένης αιτήσεως ή αιτήσεων.

4.Καλό θα είναι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι να προετοιμάζονται για «την επόμενη ημέρα», δοθέντος ότι είναι βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν προσφυγές είτε κατά των αποφάσεων που χορηγούνται άδειες φαρμακείων,
από θιγόμενους φαρμακοποιούς μέλη των Συλλόγων ή και εκτός των Φαρμακευτικών Συλλόγων, είτε των αντίστοιχων απορριπτικών αποφάσεων. Φυσικά οι παραπάνω καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται την τελευταία στιγμή, αλλά απαιτείται σοβαρή προεργασία. Ως εκ τούτου η συνεργασία μετά των νομικών της περιοχής σας θα πρέπει να προετοιμασθείτε από τώρα. Ο Π.Φ.Σ. όπου μπορεί με τη νομική του Υπηρεσία, θα βοηθά τους Συλλόγους στην προσπάθεια αυτή και φυσικά δεν είναι δυνατό να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις που εμφανίζονται στους 54 Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας.

5. Σε περίπτωση κατά την οποία η συγκεκριμένη απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας θίγει τα συμφέροντα είτε του συνόλου φαρμακοποιών- μελών σας είτε ατομικά, π.χ. παράνομη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου, ούτοι έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν:

α) Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 3200/55 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του ν. 1963/91 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 του ν. 3204/2003 εντός προθεσμίας 30 ημερών από τότε που κοινοποιήθηκε η σχετική πράξη ή έλαβε γνώση αυτής ο έχων έννομο συμφέρον.  Ο Υπουργός οφείλει να εκδώσει απόφαση εντός 60 ημερών, από τότε που θα περιέλθει σε αυτόν η προσφυγή, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι σιωπηρώς απέρριψε ταύτη. Ο Υπουργός εξετάζει την ασκηθείσα προσφυγή (άρθρο 10 ν. 1963/91) και κατά νόμο και κατ’ ουσία. Σημειώνεται ότι στην εκδιδόμενη, τυχόν αρνητική πράξη της Περιφερειακής Ενότητας θα πρέπει να αναφέρεται ότι ο θιγόμενος απ’ αυτή έχει το δικαίωμα να προσφύγει ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εντός 30 ημερών, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση, δύναται να καταθέσει κατ’ ευθείαν αίτηση ακυρώσεως ενώπιου του αρμοδίου Διοικητικού Εφετείου.

β) Κατά των σιωπηρών ή ρητών απορρίψεων ή αποφάσεων χορηγήσεως παρανόμως αδειών ιδρύσεων φαρμακείων, ο έχων έννομο συμφέρον έχει το δικαίωμα εντός 60 ημερών από της κοινοποιήσεως σε αυτόν της απορριπτικής αποφάσεως, ή της παρόδου απράκτου της προθεσμίας των 60 ημερών να καταθέσει αίτηση ακύρωσης ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Εφετείου (υπάρχουν 8 Διοικητικά Εφετεία σ’ όλη την Χώρα).

6.Φυσικά στις παραπάνω περιπτώσεις απαιτείται η χρησιμοποίηση πεπειραμένων νομικών. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επιλογή από τους ενδιαφερομένους των αναγκαίων προσώπων.

7. Παράκληση σε περίπτωση προσφυγών ή αιτήσεων ακυρώσεως να μας αποστέλλετε φωτοτυπίες των τυχών εκδοθησομένων αποφάσεων.

στ) Επιστολή του Π.Φ.Σ. προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γραφείο Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την κατάργηση των εκπτώσεων προς τα φαρμακεία

Στο ΦΕΚ 866/2011 τεύχος Β΄ δημοσιεύθηκε Αγορανομική Διάταξη της “τιμολόγησης φαρμακευτικών προϊόντων ”

Αναίτια και αδικαιολόγητα, καταργούνται οι εκπτώσεις προς τα φαρμακεία  ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι εκπτώσεις προς Δημόσιο, Νοσοκομεία, ΙΚΑ, και ιδιωτικές κλινικές !

Όπως σας υπογραμμίσαμε με επείγον έγγραφο μας από 18/5 (βλ. συνημμένα) η απόφαση αυτή είναι άδικη και παράνομη.

Σας καλούμε  στην άμεση έκδοση νέας Διάταξης με την οποία να επαναφέρονται οι εκπτώσεις.

Σας προτείνουμε οι εκπτώσεις να είναι από 3 – 5% στα αποζημιούμενα  από την Κοινωνική Ασφάλιση ιδιοσκευάσματα και έως 5% στα μη αποζημιούμενα.

Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε  κατά της διάταξης στα αρμόδια όργανα.

ΘΕΜΑ 5ον: ΥΠΑΔ

Περικοπές σε συνταγές κατά τον έλεγχο και λάθη που παρατηρούνται.

Σας ενημερώνουμε για τα συχνότερα λάθη που παρατηρούνται κατά την εκτέλεση των συνταγών του ΟΠΑΔ, όπως αυτά επισημάνθηκαν με έγγραφο ( αρ. πρωτ. Οικ.3969/26-5-2011) από την ΥΠΑΔ Κορινθίας .

Συγκεκριμένα κατατίθενται:

Συνταγές άνω των 150€ χωρίς την απαιτούμενη θεώρηση από τους ελεγκτές ιατρούς του ΟΠΑΔ όπως ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 32 του Ν. 3846 του 2010 ( ΦΕΚ 66/11-5-2010).

Συνταγές με ΜΗΣΥΦΑ τα οποία δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Έχει δημοσιευτεί επικαιροποιημένος κατάλογος ΜΗΣΥΦΑ ( ΦΕΚ 840Β’ /12-5-2011).

Συνταγές με φάρμακα που ανήκουν στη λεγόμενη «αρνητική λίστα» και δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία ( ΦΕΚ 559Β’/ 8-4-2011).

Συνταγές άλλων ταμείων ( π. χ. ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ)

Συνταγές με νοσοκομειακά φάρμακα χωρίς την προβλεπόμενη νοσοκομειακή γνωμάτευση ( Δ2γ/οικ. 28227 εγκύκλιος).

Συνταγές με ελλιπή στοιχεία σφραγίδας ιατρού είτε χωρίς στρογγυλή νοσοκομείου. ( έγγραφο ΟΠΑΔ 13448/9-6-2005, έγγραφο ΟΠΑΔ οικ. 14987/25-5-2011).

Συνταγές με αντιβιοτικά υπό περιορισμό χωρίς αιτιολογημένη συνταγή.

Συνταγές εκτελεσμένες πέρα από την προβλεπόμενη από τη Νομοθεσία ημερομηνία.

Συνταγές όπου αναγράφονται φάρμακα πλέον των 2 ΒΤ χωρίς την ένδειξη «χρόνια πάθηση ή θεραπεία μηνός».

Συνταγές όπου δεν έχουν επικολληθεί ταινίες γνησιότητας.

Ακολουθούν οι εγκύκλιοι του ΟΠΑΔ  προς γνώση σας.

Τελευταία παράταση του χρόνου έκδοσης σφραγίδας από συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιατρούς (αρ. πρωτ. Οικ.14987/25-5-2011)

Παρατείνουμε το χρονικό διάστημα έκδοσης σφραγίδας με περιεχόμενο

ΣΥΜΒ. ΙΑΤΡΟΣ ΟΠΑΔ

ΑΜΚΑ ΙΑΤΡΟΥ…

Έως την 31-5-2011.

Ως εκ τούτου, από 1-6-2011 καμία συνταγή φαρμάκων, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 150,00€  ή Εντολή Υγειονομικής Περίθαλψης που περιλαμβάνει ιατρικές πράξεις – παρακλινικές εξετάσεις, ειδικές θεραπείες, φυσικοθεραπείες, ή τα χορηγούμενα από τον Οργανισμό είδη κ. λ. π. ( πλην των προβλεπομένων εξαιρέσεων από την υπ’ αριθμ. Φ40448/6009/518 Υ. Π. ΦΕΚ 478/Τ’ Β’/ 29-3-11) δε θα θεωρείται από τους ελεγκτές ιατρούς εάν δε φέρει τόσο επί της συνταγής ή επί της σχετικής Εντολής Υγειονομικής Περίθαλψης σφραγίδα με το ανωτέρω περιεχόμενο.

Συνταγές φαρμάκων, η αξία των οποίων δεν ξεπερνά τα 150€ δε θα αποζημιώνονται εάν δε φέρουν σφραγίδα με περιεχόμενο

ΣΥΜΒ. ΙΑΤΡΟΣ ΟΠΑΔ

ΑΜΚΑ ΙΑΤΡΟΥ..

Αντιστοίχως, ηλεκτρονικά παραπεμπτικά που περιλαμβάνουν ιατρικές πράξεις, παρακλινικές εξετάσεις, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται μέχρι του ποσού των πενήντα ( 50€) και για τα οποία δεν απαιτείται
θεώρηση ελεγκτή ιατρού, δε θα αποζημιώνονται εάν δεν φέρουν σφραγίδα με περιεχόμενο

ΣΥΜΒ. ΙΑΤΡΟΣ ΟΠΑΔ

ΑΜΚΑ ΙΑΤΡΟΥ..

Επισημαίνουμε ότι πέραν της ανωτέρω, δε θα δοθεί άλλη παράταση.

Συμπλήρωση εντολών υγειονομικής περίθαλψης σε Κρατικά Νοσοκομεία ( Αρ.
πρωτ. Οικ. 13448/9-6-2005).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΔ στη συνεδρίασή του στις 2-6-2005 ( αρ. πρακ. 163) προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα, που παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή της υπ’ 10367/5-5-05 εγκυκλίου του Οργανισμού, που αφορά τις απαραίτητες σφραγίδες για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών
πράξεων, αποφάσισε την ανάκληση της τελευταίας.

Στο εξής για την αναγνώριση δαπάνης εντολών υγειονομικής περίθαλψης, που συνταγογραφούνται σε Κρατικά, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία καθώς και Κέντρα Υγείας απαιτούνται:

1) Σφραγίδα με τα στοιχεία του θεράποντος γιατρού

2) Επιπλέον είναι αναγκαία μία από τις παρακάτω σφραγίδες:

Στρογγυλή σφραγίδα του Κρατικού, Πανεπιστημιακού, Στρατιωτικού
Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας ή Τετράγωνη σφραγίδα της Κλινικής του Κρατικού, Πανεπιστημιακού,
Στρατιωτικού Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας ή Σφραγίδα των εξωτερικών ιατρείων του Κρατικού, Πανεπιστημιακού, Στρατιωτικού  Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας, που εξετάστηκε ο
ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ.

Οι παραπάνω σφραγίδες μπορούν ν’ αντικατασταθούν από μία (1) σφραγίδα,
η οποία θα αναφέρει τα εξής:

1) Το Δ. Υ. Π. Ε. το Νοσοκομείο, την Κλινική, που υπάγεται ο θεράπων
γιατρός.

2) Το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα, τον τίτλο του θεράποντα γιατρού.

Τέλος επισημαίνεται ότι στην εντολή Υγειονομικής Περίθαλψης θα αναγράφεται ο αριθμός μητρώου ΤΣΑΥ του θεράποντος γιατρού.

Στα συνταγολόγια παλαιού τύπου ο αριθμός μητρώου ΤΣΑΥ του θεράποντος γιατρού θα αναγράφεται στο επάνω μέρος της εντολής πάνω από την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με νοσοκομειακές γνωματεύσεις.

Σχετ: το υπ’ αρ. 390 (Θέμα 15)/7-7-10 απόσπασμα πρακτικού του Δ. Σ. του ΟΠΑΔ.

Οι συνταγές, πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από ιατρικές γνωματεύσεις ( Νοσοκομείου ή Ιδιωτικής Κλινικής) στις παρακάτω περιπτώσεις:

Σκευάσματα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει περιορισμό διάθεσης:
«Μόνο για Νοσοκομειακή χρήση» (ΦΕΚ 335/9-5-89 Αρ. Α6/1398 παρ. 1 & 2: «Τα φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία έλαβαν άδεια κυκλοφορίας «Μόνο για Νοσοκομειακή χρήση» μπορούν να χορηγούνται και εκτός νοσοκομείων από τα φαρμακεία σε ιδιωτικές κλινικές και σε ασθενείς που συνεχίζουν τη νοσοκομειακή θεραπεία στο σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι η συνταγή του ιδιώτη ιατρού ή του Ασφαλιστικού ταμείου να συνοδεύεται από βεβαίωση εις διπλούν της κλινικής ή του νοσοκομείου ότι πρόκειται για συνέχιση της νοσοκομειακής θεραπείας, στην οποία θα αναφέρεται η ακριβής αναγκαίουσα ποσότητα του φαρμάκου.

Σκευάσματα που προβλέπονται από την αρ. Φ80000/οικ.11385/1394 Κ.Υ.Α.
(ΦΕΚ 569/30-4-2010).

Σκευάσματα που στον τρόπο χορήγησής τους περιλαμβάνουν διαδικασίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε νοσοκομείο ή κλινική ( π. χ. διάγνωση, πρώτη χορήγηση κ. λ. π.), όπως αυτές περιγράφονται στον τρόπο διάθεσής τους (blue box).

Η έκδοση των ιατρικών γνωματεύσεων ( Νοσοκομείου ή Ιδιωτικής Κλινικής) πρέπει να γίνεται από τον θεράποντα ιατρό ειδικότητας που έκανε τη διάγνωση στο Νοσοκομείο ή την Ιδιωτική Κλινική και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) χρόνια. Στην περίπτωση, δε, που ο θεράπων ιατρός δεν αναφέρει χρονικό διάστημα θεραπείας, η γνωμάτευση θα καλύπτει τη θεραπεία μηνός.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις ( Νοσοκομείου ή Ιδιωτικής Κλινικής) που θα συνοδεύουν τις συνταγές μπορεί να είναι πρωτότυπες ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτών. Επιπλέον αντίγραφα των ιατρικών γνωματεύσεων που προορίζονται για σκευάσματα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει περιορισμό διάθεσης: «Μόνο για Νοσοκομειακή χρήση», θα φυλάσσονται στο φαρμακείο για δύο (2) χρόνια (ΦΕΚ 335/9-5-89, Αρ. Α6/1398 παρ. 4: «για τα σκευάσματα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει περιορισμό διάθεσης «Μόνο για νοσοκομειακή χρήση» το πρωτότυπο της γνωμάτευσης της Κλινικής ή του Νοσοκομείου θα υποβάλλεται από το φαρμακείο στα ασφαλιστικά ταμεία προς κάλυψη της δαπάνης και το αντίγραφο θα φυλάσσεται για δύο (2) χρόνια»).

Οι ιατρικές γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί από σχηματισμούς του ΕΣΥ, για να είναι έγκυρες, θα πρέπει απαραιτήτως εκτός των άλλων να φέρουν:

Σφραγίδα του Νοσοκομείου που έχουν εκδοθεί, καθώς και

Σφραγίδα με τα στοιχεία του θεράποντος ιατρού ειδικότητας.

Οι παραπάνω σφραγίδες μπορούν να αντικατασταθούν από μία στην οποία θα αναγράφεται το Δ. Υ. Π. Ε., το Νοσοκομείο, η Κλινική που υπάγεται ο θεράπων ιατρός, καθώς και τα στοιχεία του γιατρού ( ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τίτλος).  Σε περίπτωση που η ιατρική γνωμάτευση έχει εκδοθεί από Ιδιωτική Κλινική θα πρέπει απαραίτητα να φέρει το λογότυπο της Κλινικής, σφραγίδα αυτής και σφραγίδα με τα στοιχεία του θεράποντος ιατρού ειδικότητας.

ΘΕΜΑ 6ον  : ΤΣΑΥ

α) Ενημέρωση σχετικά με την είσπραξη των εισφορών Α’ εξαμήνου 2011
των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές α εξαμήνου 2011 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 30.6.2011.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν.3863/2010, από 1/1/2011 η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών θα πρέπει να διενεργείται υποχρεωτικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος ή ΕΛΤΑ.

Επομένως η καταβολή των εισφορών από 1.1.2011,σύμφωνα με τα ανωτέρω, πραγματοποιείται υποχρεωτικά μέσω των Τραπεζών, με τις οποίες το Ταμείο έχει συνεργασία ή μέσω των ΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα η καταβολή των εισφορών μπορεί να πραγματοποιηθεί:

1.Στα υποκαταστήματα της  EFG EUROBANK, η οποία είναι η διαχειρίστρια Τράπεζα του Ταμείου:

i. Μέσω των Ταμείων της Τράπεζας με μετρητά ή χρέωση λογαριασμού (εφόσον τηρείτε λογαριασμό στην τράπεζα αυτή)

ii. Μέσω των εναλλακτικών δικτύων, που διαθέτει η Τράπεζα  (web phone) με χρέωση λογαριασμού σας,(εφόσον διαθέτετε λογαριασμό στην τράπεζα αυτή).

iii. Απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή είναι ο αριθμός, Μητρώου ,τον οποίο θα αναφέρετε στον Ταμία  της Τράπεζας και θα επιβεβαιώνετε το όνομά σας καθώς και το προς εξόφληση χρονικό διάστημα.

2. Σε όλα τα καταστήματα των παρακάτω τραπεζών:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Τ.ΒΑΝΚ (πρώην ΑΣΠΙΣ), ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ  και ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Για  την εξόφληση των εισφορών σας  στις παραπάνω τράπεζες είναι απαραίτητη η συμπλήρωση, με ευθύνη σας , του ειδικού εντύπου, το οποίο διανέμεται από τις κατά τόπους  Υπηρεσίες του Ταμείου και από το site
www.tsay.gr.

Προσοχή: Στις τράπεζες της παρ. 2  δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των εισφορών μέσω phone banking ή e-banking.

3.Στα ΕΛΤΑ : ΜΕ ταχυδρομική επιταγή.

4.Με  την ειδική κάρτα AMERICAN EXPRESS αποστέλλοντας στην αρμόδια υπηρεσία της  και στο  FAX  με  αριθμό 210-3263437, τον αριθμό  της κάρτας σας και το ειδικό έντυπο  της εντολής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΑΥ, που αναφέρεται ανωτέρω.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο  έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της είσπραξης των εισφορών των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος με την αποστολή ατομικής ειδοποίησης, η οποία θα φέρει κωδικό συναλλαγής καθώς και το προς εξόφληση ποσό. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε, να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία διαμονής σας (εφόσον έχετε αλλάξει διαμονή και δεν το έχετε γνωστοποιήσει στο Ταμείο). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής των εισφορών, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 2676/99 οι εισφορές των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών  Κλάδων Σύνταξης και Περίθαλψης καταβάλλονται ως εξής:

Εισφορές Α’ εξαμήνου   —————>  Μέχρι 30/6 τρέχοντος έτους

Εισφορές Β’ εξαμήνου    —————> Μέχρι 31/12 τρέχοντος έτους

Μετά τη λήξη των ανωτέρω προθεσμιών οι εισφορές επιβαρύνονται με αναπροσαρμογές και πρόσθετα τέλη σύμφωνα με το αρθ.9 του Ν. 3232/2004.

Σημείωση: Οι εισφορές Κλάδου Πρόνοιας είναι δυνατόν να καταβάλλονται μέχρι τέλους του έτους.

Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν έχουν διαφοροποιηθεί μέχρι και σήμερα κι επομένως και  για το έτος 2011 θα ισχύουν οι μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές που ίσχυαν το 2010 για κάθε ασφαλιστική κατηγορία.

β) Λειτουργία ενιαίου χώρου στο ισόγειο του κτιρίου Αχαρνών 27

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Ταμείου και τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, δημιουργήθηκε και λειτουργεί από 2/5/2011 ενιαίος χώρος στο ισόγειο του κτιρίου Αχαρνών 27 όπου μεταφέρθηκαν οι
παρακάτω υπηρεσίες:

Χορήγηση βεβαιώσεων (ασφαλιστικές ενημερότητες, ΕΣΠΑ κ.λ.π.)

Ενημέρωση σχετικά με οφειλές

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας

Αντικατάσταση βιβλιαρίων ασθενείας – συνταγολογίων

Πληροφορίες και αιτήσεις για κατασκηνώσεις

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα οι ασφαλισμένοι ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν και στον 3ο και στον 5ο όροφο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές με μεγάλο χρόνο αναμονής. Γεγονός που αυτό καθαυτό
προκαλούσε διαμαρτυρίες και εντάσεις τόσο μεταξύ των ασφαλισμένων όσο και μεταξύ των υπαλλήλων. Η αποσυμφόρηση των εν λόγω τμημάτων πιστεύουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών του Ταμείου.

γ) Απάντηση σε ερώτημα του Π.Φ.Σ.

Οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ δικαιούνται, υπό ορισμένες προϋποθέσεις (20 έτη ασφάλισης από άσκηση επαγγέλματος, να μην έχουν στραφεί σε άλλο επάγγελμα κλπ ), να διακόψουν την άσκηση του επαγγέλματος και, εφόσον δεν έχουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ζητήσουν τη συνέχιση της ασφάλισής τους μέχρι να τις συμπληρώσουν. Όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στην προαιρετική ασφάλιση  θεωρούνται κανονικοί ασφαλισμένοι, ως οι εν ενεργεία, και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται συνταξιοδοτημένοι.

ΘΕΜΑ 7ον : ΟΓΑ

Παραλαβή λογαριασμών φαρμάκων από τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ φαρμακεία Επειδή από την επεξεργασία των πράσινων φύλλων των λογαριασμών φαρμάκων παρατηρείται μεγάλος αριθμός λαθών, σας εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω σημεία ώστε να αποφεύγονται και να γίνεται κανονικά η πληρωμή.

1) Η ταυτότητα του φαρμακείου στην προμετωπίδα πλήρως συμπληρωμένη και ευανάγνωστη.

2) Υπογραφή και σφραγίδα του φαρμακοποιού κάτω δεξιά.

3) Σειρά 26 (αναλώσιμα) σωστά συμπληρωμένη.

4) Σειρά 27 (ΦΥΚ) συμβολισμός ΙΣ ή 2Σ ή 3Σ κ.λ.π. όπου προσδιορίζεται συνολικά ο αριθμός των εκτελεσμένων συνταγών με φάρμακα Υψηλού κόστους. Δίπλα και αριστερά του ποσοστού 25% στην κενή στήλη αναγράφεται το άθροισμα της αξίας των φαρμάκων Υ.Κ. Οι συνταγές αυτές με Φ.Υ.Κ.
εκτελούνται την ημέρα που προσκομίζονται στο φαρμακείο και καταχωρούνται στην στήλη δωρεάν για την αποζημίωσή τους. Το ποσό αυτό δεν αναγράφεται πουθενά αλλού.

5) Τα ποσά των υπολοίπων στο 25%, 10% και το αιτούμενο του  0% πρέπει να είναι αναγνωστέα χωρίς διορθώσεις και μουτζούρες. Επίσης το συνολικό αιτούμενο ποσό.

6) Βεβαίωση σωστά συμπληρωμένη με υπογραφή και σφραγίδα του συντάκτη
καθώς και η στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας.

Καταστάσεις που δεν θα έχουν όλα τα πεδία αυτά σωστά και καθαρά συμπληρωμένα δεν θα παραλαμβάνονται από τον ΟΓΑ. Όσες παραληφθούν και χαρακτηρισθούν ως λάθος θα επιστρέφονται στον βεβαιώσαντα για την παραλαβή με τις όποιες συνέπειες για τη μη είσπραξη του ποσοστού επιστροφής στον ΟΓΑ (REBATE), αλλά και τη μη πληρωμή του φαρμακείου.

Οι καταστάσεις πρέπει να πηγαίνουν στην Κεντρική Υπηρεσία μέχρι τις
δώδεκα (12) του μηνός που παραλαμβάνονται.

Παρακαλούμε για τη μέγιστη προσοχή.

ΘΕΜΑ 8ον : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

α) Γνωστοποίηση ΦΕΚ

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 695/Β’/29-04-2011 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3γ/οικ. 33399/23-3-2011 Υπουργική Απόφαση περί υπαγωγής του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος Hypnonorm (δισκία 10mg/tab με δραστική ουσία  Zolpidem Hemitartrate) στον Πίνακα Δ’ του ν. 3459/2006 περί
ναρκωτικών.

β) Γνωστοποίηση ΦΕΚ

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 695/Β’/29-04-2011 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3γ/οικ. 33402/23-3-2011 Υπουργική Απόφαση περί υπαγωγής των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων Lafene Transdermal Patches 25mg/h, 75mg/h και 100mg/h στον Πίνακα Γ’  του ν. 3459/2006 περί ναρκωτικών.

γ) Επανακαθορισμός τιμών πώλησης φαρμάκων του Κρατικού Μονοπωλίου
Ναρκωτικών.

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 3459/06 (ΦΕΚ Α’ 103) «Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά (Κ.Ν.Ν)».

2) Τις διατάξεις του άρθρου 15 του Π. Δ. 95/2000 (ΦΕΚ Α’ 76), « Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας».

3) Το άρθρο 49 του ν. 3370/2005 (ΦΕΚ 176/Τ.Α’/11-7-2005) «Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» και το άρθρο 51 παρ.2 & 3 του ν. 3918/2011 (ΦΕΚ 31/ Τ.Α’/2-3-2011) «
Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

4) Τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ναρκωτικών, συνεδρία αριθμ. 1/08-02-2011.

5) Την υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3γ/133210/23-12-2004 Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ 1967/Τ.Β’/31-12-04) « Καθορισμός τιμών πώλησης ναρκωτικών φαρμάκων Κρατικού Μονοπωλίου».

6) Το γεγονός ότι, κρίνεται αναγκαία η αναπροσαρμογή στις τιμές πώλησης των εν λόγω φαρμάκων του Κρατικού Μονοπωλίου Ναρκωτικών, λόγω της παρουσιαζόμενης αύξησης του κόστους προμήθειας αυτών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Επανακαθορίζονται τιμές πώλησης φαρμάκων του Κρατικού Μονοπωλίου Ναρκωτικών, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 1/08-02-2011 γνωμοδότησης της Επιτροπής Ναρκωτικών, ως εξής:

1. Φύσιγγες Υδροχλωρικής Πεθιδίνης 0,100 γρ. προς πενήντα πέντε λεπτά η φύσιγγα ( 0,55€ /φύσιγγα).

2. Φύσιγγες Υδροχλωρικής Πεθιδίνης 0,050 γρ. προς σαράντα λεπτά η φύσιγγα ( 0,40€/φύσιγγα).

3. Φύσιγγες Υδροχλωρικής Μορφίνης 0,010 γρ. προς τριάντα λεπτά η φύσιγγα (0,30€/φύσιγγα)

4. Φύσιγγες Υδροχλωρικής Μορφίνης 0,015 γρ. προς είκοσι τρία λεπτά η φύσιγγα (0,23€/ φύσιγγα)

5. Σκόνη Υδροχλωρικής Κοκαϊνης προς δεκατρία ευρώ και σαράντα λεπτά το γραμμάριο (13,40€ /γραμμάριο)

6. Σκόνη Υδροχλωρικής Μορφίνης προς δύο ευρώ και ογδόντα λεπτά το γραμμάριο (2,80€ /γραμμάριο).

7. Σκόνη Υδροχλωρικής Πεθιδίνης  προς ένα ευρώ και εβδομήντα λεπτά το γραμμάριο (1,70€ /γραμμάριο).

8. Σκόνη Οπίου προς δύο ευρώ και σαράντα λεπτά το γραμμάριο (2,40€/γραμμάριο)

Οι ανωτέρω τιμές πώλησης, πέραν της τιμής για τις Φύσιγγες Υδροχλωρικής Πεθιδίνης 0,100 γρ. έχουν οριστεί με την αριθμ.ΔΥΓ3γ/133210/23-12-04 Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ 1967/ Τ. Β./ 31-12-04).

Οι προαναφερόμενες τιμές των φαρμάκων του Κρατικού Μονοπωλίου Ναρκωτικών επιβαρύνονται με τον ισχύοντα ΦΠΑ.

Με την ισχύ της παρούσας απόφασης, η οποία αρχίζει δέκα ημερολογιακές ημέρες από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργείται η υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3γ/133210/23-12-04 Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ 1967/ Τ. Β./ 31-12-04).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

δ) Νοσοκομειακή συσκευασία για δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Με την υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3α/οικ.52376/10-5-2011 απόφαση του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

Τα εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα στερεής μορφής, όπως δισκία, κάψουλες, υπόθετα διατίθενται στα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα σε νοσοκομειακές μεγάλες συσκευασίες, πολλαπλάσιες των εγκεκριμένων της μηνιαίας θεραπείας και από εξήντα (60) έως εξακοσίων (600) μονάδων δόσεων.

Οι στοιχειώδεις συσκευασίες αυτών, όπως ορίζονται στην παρ. 24 του άρθρου 2 της απόφασης αριθμ. ΔΥΓ3α/83657/06 (Β’ 59). Προσαρμόζονται με το άρθρο 72 της εν λόγω Απόφασης, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας, δεδομένου ότι η εσωτερική διάθεση του φαρμακευτικού σκευάσματος εντός των δημοσίων και ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων γίνεται σε μονάδες δόσεις.

Κατά την πρώτη εφαρμογή και για ένα έτος από την ισχύ της παρούσης, γίνεται αποδεκτό για αποκλειστική διάθεση στα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, η μεγάλη συσκευασία για νοσοκομειακή χρήση, που αποτελείται από πολλαπλάσιες όμοιες (lot., ημ. Λήξης) εγκεκριμένες συσκευασίες, εξήντα (60) έως εξακοσίων (600) μονάδων δόσεων, που δύνανται να παρέχονται με μειούμενη τιμή ανά μονάδα δόσης.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεούνται να προσαρμοστούν με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, για να μπορούν να διαθέτουν φαρμακευτικά προϊόντα σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

ε) Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Συνατγογράφησης στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών συνταγογράφησης και κατόπιν απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ (9η Συνεδρίαση/20-5-2011, θέμα 6ο ) καθορίζεται η εφαρμογή από 1η Ιουνίου 2011 της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα χρησιμοποιηθεί η διαδικτυακή έκδοση τύπου ΟΑΕΕ, η οποία αναπτύσσεται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ).

Για την χρήση της εφαρμογής προτείνεται ως κατάλληλος εξοπλισμός:

Ηλεκτρονικός υπολογιστής (Desktop) τελευταίας 5-ετίας, με λειτουργικό
σύστημα MS Windows XP ή Vista ή Win7

Πρόγραμμα πλοήγησης στο Internet –web browser (Internet Explorer έκδοση
7 ή την πιο πρόσφατη 8 ή Mozilla Firefox ή Opera ή Google Chrome)

Σύνδεση με το διαδίκτυο (ADSL)

Εκτυπωτής Inkjet/Laser με δυνατότητα εκτύπωσης τουλάχιστον στα 300dpi

Εγκατάσταση δωρεάν λογισμικού Adobe Acrobat Reader

Δεν απαιτείται η προμήθεια ειδικού λογισμικού. Η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Καταχώρισης και Εκτέλεσης Συνταγών (ΗΚΕΣ) είναι διαδικτυακή και η πρόσβαση σε αυτήν επιτυγχάνεται μέσω οποιουδήποτε προγράμματος πλοήγησης στο internet. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν μόνο πιστοποιημένοι χρήστες (γιατροί ΕΣΥ) σε εγκεκριμένους από τον Διοικητή χώρους των ΤΕΙ-ΤΕΠ.

Η λειτουργία της εφαρμογής για τον γιατρό απαιτεί την πληκτρολόγηση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του ασθενή, τη διάγνωση, το φάρμακο που χρειάζεται για την αγωγή, την ποσότητα, την δοσολογία και το ποσοστό συμμετοχής του ασθενή και στη συνέχεια καταχωρεί τη συνταγή. Ο ασθενής λαμβάνει μια εκτύπωση που περιλαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό barcode.

Η λειτουργία της εφαρμογής για τον φαρμακοποιό απαιτεί την πληκτρολόγηση του μοναδικού κωδικού της συνταγής, «σαρώνει» τη συνταγή (διαβάζει αυτόματα τα κουπόνια των φαρμάκων που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός) και δίνει τα φάρμακα στον ασθενή, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία
της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Οι Διοικητές των Υ. Πε. Σε συνεργασία με τους Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό προκειμένου να αναπτυχθούν 1-2 θέσεις για τη συνταγογράφηση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα εξωτερικά ιατρεία (ή και ΤΕΠ) των νοσοκομείων τους ή εφόσον υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού, από μια θέση σε κάθε εξωτερικό ιατρείο. Η Δ/νση Πληροφορικής, το αυτοτελές τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής ή κάθε συναφής υπηρεσία του νοσοκομείου θα έχει την ευθύνη της τεχνικής
υποστήριξης της εφαρμογής. Η λειτουργική υποστήριξη της εφαρμογής θα παρέχεται μέσω του Helpdesk της ΗΔΙΚΑ, με τη συνεργασία της οποίας θα γίνει η εκπαίδευση των ιατρών και η παραγωγή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού.

Για την πιστοποίηση των χρηστών, με τη χορήγηση κωδικού πρόσβασης, απαιτείται η καταγραφή των παρακάτω στοιχείων των ιατρών που συνταγογραφούν:

Το όνομα του γιατρού, όπως αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα

Το επώνυμο του γιατρού, όπως αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα

Το όνομα πατρός του γιατρού, όπως αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα

Ο Α.Μ. ΕΤΑΑ(ΤΣΑΥ) του γιατρού

Ο ΑΜΚΑ του γιατρού

Τα στοιχεία αυτά θα συγκεντρωθούν με ευθύνη των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και θα αποσταλούν στις Διοικήσεις των Υ.ΠΕ, προκειμένου να διαβιβαστούν στην ΗΔΙΚΑ για την πιστοποίηση των χρηστών, έως 31-5-2011.

ΘΕΜΑ 9ον : ΚΛΟΠΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι εκλάπη η σφραγίδα του κου Ευαγγελάτου, ιατρού παθολόγου, Δ/ντη της Εντατικής Μονάδας του Νοσοκομείου Κορίνθου. Η σφραγίδα δεν έχει αριθμό ΑΜΚΑ. Συνταγή η οποία φέρει αυτή τη σφραγίδα είναι άκυρη.

ΘΕΜΑ 10ον : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ

Πρόσκληση

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνουν Επιστημονική διημερίδα στις 18 και 19 Ιουνίου στην Λάρισα με θέμα:

«Παθήσεις οφθαλμών και θεραπευτικές προσεγγίσεις»

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΘΕΜΑ 11ον : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολουθεί  Δελτίο Τύπου – περίληψη της προκήρυξης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://dsep.uop.gr/ και στην γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών στα τηλέφωνα: 27410-74992-3.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Κόρινθος, 26 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Β7/24875/16.4.07 (ΦΕΚ 624Β’). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12  θα λειτουργήσουν οι εξής τρεις (3) κατευθύνσεις του ΜΔΕ:

α)    Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό: Τυπική, Άτυπη και Από Απόσταση Εκπαίδευση (Συμβατικές και e-Μορφές)

β)    Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας

γ)    Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα
του Πολίτη

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει ύστερα από εξετάσεις για κάθε κατεύθυνση χωριστά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου 2011. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος σχετική αίτηση από 30 Μαΐου έως 10 Αυγούστου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος, τηλ. 27410-74992-3, e-mail pmssep-secr@uop.gr,), ενώ το πλήρες κείμενο της προκήρυξης μπορούν να το βρουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (www.uop.gr).

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.