Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους: – το ΙΚΑ, για την ώρα, δεν επιτρέπει συνταγογράφηση από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ για τους ασφαλισμένους του! Δείτε...

[post-date]

Να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους:

– το ΙΚΑ, για την ώρα, δεν επιτρέπει συνταγογράφηση από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ για τους ασφαλισμένους του! Δείτε τη συγκεκριμένη Εγκύκλιο  ΕΔΩ

– συγκεκριμένα το ΙΚΑ ωθεί τους ασφαλισμένους του να εξυπηρετούνται από Ιδιώτες Συμβεβλημένους με το ΙΚΑ, τα Κέντρα Υγείας ή/και τα Περιφερειακά Ιατρεία (όπου δεν υπάρχει Μονάδα ΙΚΑ) και ΜΟΝΟ!

– τα συνταγολόγια του ΙΚΑ (πράσινα) που έχουν μοιραστεί στα Νοσοκομεία έχουν δωθεί για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ και ΟΧΙ για ΙΚΑ!!! Και μάλιστα για να συνταγογραφούν μόνο ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ και όχι ειδικευόμενοι!!

– πιστεύουμε ότι Αγροτικοί Ιατροί ΚΥ μπορούν να συνταγογραφούν ΕΟΠΥΥ (είτε αν έχουν πάρει κωδικούς ΗΔΙΚΑ είτε στα πράσινα Συνταγολόγια) όπως και πριν αν και ανειδίκευτοι. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα αλλά υπάρχει και η λογική μέσα σ’ όλα αυτά!

– ο έλεγχος του ΕΟΠΥΥ (ΚΜΕΣ) έχει ενημερώσει ότι θα είναι επιεικής μέχρι τις καταθέσεις Νοεμβρίου σε διάφορα ζητήματα που υπήρχαν κενά, αλλά όχι πλέον! Σίγουρα λοιπόν όσοι εκτέλεσαν συνταγές ΙΚΑ από Νοσοκομεία μετά τη δημοσίευση της Εγκυκλίου (29-11-2011) και παρ’ όλο που ενημερώθηκαν (στην ιστοσελίδα μας έγινε την ίδια μέρα) το έκαναν με δική τους ευθύνη.

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.