Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2022 Αρ. Πρωτ. 329 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωθήκαμε ότι στις 25 Ιανουαρίου επρόκειτο να συζητηθούν ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβούλιου... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΕΟΦ

 

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ. 329

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωθήκαμε ότι στις 25 Ιανουαρίου επρόκειτο να συζητηθούν ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβούλιου της Επικρατείας, αιτήσεις ακυρώσεως των αποφάσεων του ΕΟΦ περί απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων από μεγάλο αριθμό ιδιωτικών φαρμακαποθηκών που πραγματοποιούν εξαγωγές. Η εκδίκαση των αιτήσεων ακυρώσεως αναβλήθηκε.

Την ώρα που ο Έλληνας πολίτης αδυνατεί να βρει το φάρμακό του και ο φαρμακοποιός αδυνατεί να τον εξυπηρετήσει, η μεθόδευση αυτή εκ μέρους των φαρμακαποθηκαρίων, δείχνει την παντελή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά τους, αφού μέσω των αιτήσεων ακυρώσεως εκβιάζουν την Πολιτεία για την άρση των αναγκαίων απαγορεύσεων εξαγωγών.

Βάσει των παραπάνω θεωρούμε εκτός κάθε λογικής την πρόσφατη απόφαση του ΕΟΦ με την οποία αίρει την απαγόρευση των εξαγωγών φαρμάκων , εξαιτίας συγκεκριμένων δικαστικών ενεργειών.

Ζητούμε από τον ΕΟΦ επιτέλους να τολμήσει να απαγορεύσει τις εξαγωγές όλων των αποδεδειγμένα ελλειπτικών φαρμάκων, που γίνονται με στόχο αποκλειστικά το οικονομικό όφελος ορισμένων, κάνοντας χρήση του καταλόγου ελλειπτικών φαρμάκων που έχει αποστείλει εδώ και μια εβδομάδα ο ΠΦΣ στη Διοίκηση του Οργανισμού.

Αυτή οφείλει να είναι η απάντηση του ΕΟΦ σε όλες αυτές τις δικαστικές ενέργειες, για να μην στερείται ο πολίτης το Φάρμακο του.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μπορούν να υπερισχύουν της Υγείας του λαού.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ       ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ