2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ»   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου... 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ»

 

2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο», στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Ήταν το πρώτο Συνέδριο Φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε υβριδικά δηλ. δια ζώσης με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και διαδικτυακά.

Το συνέδριο παρακολούθησαν συνολικά 1.603 άτομα:

Με φυσική παρουσία παρευρέθηκαν 178 σύνεδροι, ενώ διαδικτυακά σε live streaming το παρακολούθησαν 1.425  -248 άτομα μέσω εγγραφής στην πλατφόρμα, 727 μέσω YouTube και 450 μέσω Facebook.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elite City Resort, υπό τη διοργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, και Λακωνίας και με την υποστήριξη του όλου Συνεδρίου από την εταιρεία Χαραμή ΑΕ και το Περιοδικό PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Την έναρξη του Συνεδρίου, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου, χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Μεσσηνίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση του Προέδρου του Ομίλου Φαρμακευτικών Εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τη συμβολή της εταιρείας του στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων. Τέλος, η ημέρα του Σαββάτου έκλεισε με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, από την Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας του ΕΚΠΑ, κυρία Ιωάννα Χήνου, σχετικά με τη συμμετοχή και τη συμβολή του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Η Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη σε ομιλίες, που διεξήχθησαν σε δύο διαφορετικές αίθουσες, εστιασμένες σε νέες υπηρεσίες, δραστηριότητες και συμπεριφορές, που θα καθορίσουν το μέλλον του Φαρμακευτικού Κλάδου, καθώς επίσης και σε νέα προϊόντα, τρόπους αντιμετώπισης παθολογιών, από εταιρείες χορηγούς, με εισηγητές διακεκριμένους καθηγητές Φαρμακευτικών Σχολών, φαρμακοποιούς, ιατρούς και στελέχη εταιρειών.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε και μια εκτενής αναφορά του Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά, σχετικά με ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου, τις δράσεις του ΠΦΣ, αλλά και την εξέλιξη του επαγγέλματος στο μέλλον.

 

Ας σημειωθεί ότι θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον ΙΔΕΕΑΦ, σε αυτούς που παρακολούθησαν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά, τουλάχιστον το 60% του συνόλου των ομιλιών του Συνεδρίου.

 

Όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.pharmamanage.gr και θα είναι προσβάσιμες On demand, απ’ όλους τους φαρμακοποιούς πανελλαδικά.

 

Το Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο του 2022 σε πόλη που θα ανακοινωθεί σύντομα.