“Εμβολιάστηκα σήμερα και είμαι γι’αυτό το λόγο περιχαρής και συγκινημένη, διότι ως φαρμακοποιός που είμαι σε καθημερινή επαφή με ευάλωτα άτομα, με συμπολίτες... Η Προέδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Κλοκώνη εμβολιάστηκε και στέλνει μήνυμα προς όλους τους πολίτες

 

“Εμβολιάστηκα σήμερα και είμαι γι’αυτό το λόγο περιχαρής και συγκινημένη, διότι ως φαρμακοποιός που είμαι σε καθημερινή επαφή με ευάλωτα άτομα, με συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα, όφειλα να δείξω έμπρακτα κι όχι με λόγια ,ότι νοιάζομαι γι’ αυτούς.

Εμβολιάστηκα φυσικά και για την ατομική μου προστασία, καθώς για όλους τους εργαζόμενους στα φαρμακεία της κοινότητας ,τα οποία παραμένουν διαρκώς ανοικτά και στις επάλξεις, ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο βαθμός έκθεσης στον sars cov-2 είναι μεγάλος.

Εμβολιάστηκα ακόμη για το ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα που επιθυμώ να προσεγγίσω και να με προσεγγίσουν, χωρίς τον φόβο ενός δυστυχώς αρκετά συχνά έως και φονικού ιού.

Ο εμβολιασμός ,όσο αυξάνεται η διαθεσιμότητα των εμβολίων, οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι ώστε να καταστεί μαζικός, εφόσον ένα χελιδόνι δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη και το όποιο αίσθημα ανακούφισης κι ελπίδας βιώνω εγώ σήμερα και ο κάθε εμβολιασμένος μεμονωμένα, δεν θα αποδειχτεί βάσιμο, αν δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτό ως κοινωνία.

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στους πολύ σημαντικούς επιστήμονες ανά τον κόσμο που δημιούργησαν αυτά τα πρώτα εμβόλια κι όσα θα ακολουθήσουν, μέσω των οποίων προσβλέπουμε να προστατευτούμε από τη νόσηση και δη τη βαριά νόσηση από covid-19 και γιατί όχι, μένει να αποδειχτεί το επόμενο διάστημα, κι από τη μετάδοση του επιθετικού αυτού ιού από άτομο σε άτομο.

Δοθείσης ευκαιρίας, μιας και καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και στην Κορινθία αυτές τις ημέρες, είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα υποχρεούνται να τηρούν την καραντίνα για όσες ημέρες συστήνει ο ΕΟΔΥ και η εξυπηρέτηση τους από τα φαρμακεία και αλλού για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, επιβάλλεται να γίνεται μέσω τρίτων προσώπων!

Ακόμη ακόμη και στην περίπτωση κρουσμάτων που δεν έχουν οικείους να τους συνδράμουν, χρειάζεται να επιστρατευθούν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις μέσω δομών παροχής βοήθειας στο σπίτι, αλληλέγγυοι γείτονες και αλληλέγγυοι συμπολίτες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην αισθανθούν εγκαταλελειμμένοι από τη μία μεριά, ούτε όμως να προκαλέσουν εις γνώση τους επιζήμια διασπορά του κορονοιού, σε μια φάση της πανδημίας που καταβάλλουμε προσπάθεια να πάμε ένα βήμα μπροστά κι όχι πολλά βήματα πίσω.” είπε η κυρία Κλοκώνη.

πηγή: mypressnet