Ενημερώνουμε τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας που έχουν υπογράψει σύμβαση με την ΕΤΕΣΤΑ και την PHARMACY  INSIGHTS  HELLAS τον προηγούμενο χρόνο, (μετά και...

Ενημερώνουμε τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας που έχουν υπογράψει σύμβαση με την ΕΤΕΣΤΑ και την PHARMACY  INSIGHTS  HELLAS τον προηγούμενο χρόνο, (μετά και την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό στο ALKYON  τον Φεβρουάριο του 2015) για τα εξής:

1ον ) Για τα δύο εξάμηνα του 2015, η PIH  έχει αποστείλει στο e-mail σας προσυμπληρωμένο τιμολόγιο που υπογράφετε και αποστέλλετε σε αυτήν προκειμένου να σας αποδώσει χρηματικό ποσό για την αξιοποίηση των δεδομένων σας.

Αν δεν έχετε λάβει ακόμη σχετικό e-mail, επικοινωνήστε στο 2114112429 ζητώντας να το λάβετε, εφόσον είναι χρήματα που δικαιούστε από την αξιοποίηση των δεδομένων του φαρμακείου σας κατά το 2015.

2ον ) Ως γνωστόν η ΕΤΕΣΤΑ (εταιρεία που έχει συσταθεί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με σκοπό την αξιοποίηση των δεδομένων λιανικών πωλήσεων των φαρμακείων), έχει από τις 5/4/2016 προβεί σε λύση της συνεργασίας της με την ΡΙΗ και έχει ενημερώσει με ανακοίνωσή της στις 21/4/2016 ότι συνεχίζει χωριστά τις δραστηριότητές της.

Αναμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις που θα ληφθούν από μέρους του ΠΦΣ για το νέο τρόπο δραστηριοποίησης της ΕΤΕΣΤΑ στο εξής, με σκοπό την αξιοποίηση των δεδομένων των φαρμακείων που το επιθυμούν.

3ον ) όσον αφορά στην ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση με την ΡΙΗ, αυτή ανανεώθηκε αυτόματα με τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της, εφόσον η συμπλήρωση αυτή συντελέστηκε πριν τις 5/4/2016. Η ΡΙΗ θα επικοινωνήσει με τα αντισυμβαλλόμενα φαρμακεία πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου χρόνου ισχύος της αυτόματα ανανεωθείσης σύμβασης, προκειμένου να τους ζητήσει την υπογραφή συμβάσεως υπό το νέο καθεστώς συνεργασίας (διμερή από τριμερή που ήταν όταν συμμετείχε και η ΕΤΕΣΤΑ).

Στην περίπτωση όμως που η συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης (με τη συμμετοχή της ΕΤΕΣΤΑ) έλαβε χώρα μετά τις 5/4/2016, οπότε και η ΕΤΕΣΤΑ είχε διακόψει τη συνεργασία της με την ΡΙΗ, η τελευταία δεν είχε τη δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης της σύμβασης για το επόμενο έτος και είναι υποχρεωμένη να προβεί σε υπογραφή νέας σύμβασης από τώρα.

Σε όποιον δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία, ζητά να το δηλώσει εγγράφως και να μην υπογράψει παράλληλα τη νέα σύμβαση.

Τότε αφαιρούνται και οι μηχανογραφημένες ρυθμίσεις λήψης δεδομένων από τα φαρμακεία.

Τέλος, σε όποιον φαρμακοποιό επιθυμεί μετά την ανωτέρω ενημέρωση να μην περιμένει τη λήξη ισχύος της σύμβασής του με την ΡΙΗ και θέλει να προβεί σε διακοπή της συνεργασίας ανά πάσα στιγμή, απαιτείται η έγγραφη σχετική δήλωση του προς την ΡΙΗ και ακολούθως η μη ανανέωση της σύμβασης και η αφαίρεση των εγκατεστημένων μηχανογραφημένων ρυθμίσεων λήψης δεδομένων από τη ΡΙΗ.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ