Σας ενημερώνουμε ότι για την υποβολή συνταγών μηνός Ιουλίου 2015 και για την περίπτωση κατά την οποία το φαρμακείο έχει ήδη εκδώσει ήδη κάποιο... ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ

pfs-logo

Σας ενημερώνουμε ότι για την υποβολή συνταγών μηνός Ιουλίου 2015 και για την περίπτωση κατά την οποία το φαρμακείο έχει ήδη εκδώσει ήδη κάποιο τιμολόγιο  πέραν της 19ης Ιουλίου, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης και των τεσσάρων τιμολογίων φαρμάκων (δύο για ασφαλισμένους και δύο για ανασφάλιστους) με ημερομηνία 31.07.2015.

Αρκεί βεβαίως στα τιμολόγια να διευκρινίζεται η χρονική περίοδος εκτέλεσης των αντιστοίχων συνταγών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αθήνα, 31/07/2015

Αριθμ. Πρωτ. 2663

Προς

Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό

Κύριε πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς λόγω βλάβης της διαδικτυακής πύλης ΕΟΠΥΥ- ΚΜΕΣ, γεγονός που έχουμε επισημάνει από την περασμένη Πέμπτη, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να εκτυπώσουν το Συνοδευτικό Σημείωμα και να καταθέσουν τις συνταγές.

Κατόπιν τούτου επειδή πολλοί συνάδελφοι κλείνουν τα φαρμακεία τους και πιέζονται χρονικά να καταθέσουν συνταγές, δεν θα τις υποβάλλουν με το Συνοδευτικό Σημείωμα.

Εξάλλου οι φαρμακοποιοί δεν ευθύνονται για το πρόβλημα που βαρύνει τον Οργανισμό και το ΙΚΑ , όπως έχουμε πληροφορηθεί.

Παρακαλούμε ενημερώστε τις Υπηρεσίες του Οργανισμού σας, να δέχονται  τις συνταγές που θα κατατεθούν χωρίς το Συνοδευτικό Σημείωμα.

Όταν και εφόσον αποκατασταθεί το πρόβλημα, παρακαλούμε να μας ενημερώστε εγκαίρως για να συνεννοηθούμε για την κατάθεση των υπόλοιπων συνταγών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ           ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ