Κατά τη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την παρουσία Προέδρων τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων, κατέστη σαφές ότι έχουν διαμορφωθεί συνθήκες... ΠΛΗΡΩΜΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

pfs-logo

Κατά τη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την παρουσία Προέδρων τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων, κατέστη σαφές ότι έχουν διαμορφωθεί συνθήκες έντονης οικονομικής δυσχέρειας για τη χώρα, κάτω από τις όποιες δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν κατατάσσει το φάρμακο στις προτεραιότητές της όσον αφορά στην εξόφληση κρατικών δαπανών.

Ως εκ τούτου, ανακοινώθηκε ότι έως τα τέλη του μήνα ( εμφάνιση στους λογαριασμούς μας 4 ή 5 Μαΐου ), θα μας καταβληθεί περίπου το 50% του μηνός Ιανουαρίου αντί της συνολικής οφειλής του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία μας για τον μήνα αυτό.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ελήφθη απόφαση άσκησης επικοινωνιακών πιέσεων, κατά την 1η εβδομάδα του Μαΐου, προκειμένου να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο 50% του μηνός Ιανουαρίου έως και πριν τα μέσα Μαΐου.

Σε διαφορετική περίπτωση αποφασίστηκε να συγκληθούν τα όργανα για την επανεξέταση του θέματος.