Ανακοινώσεις Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 ενεργοποιείται στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών που περιέχουν φάρμακα ΙΦΕΤ. Σας ενημερώνουμε... Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

eopyy-logo

Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 ενεργοποιείται στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών που περιέχουν φάρμακα ΙΦΕΤ.

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 3/10/2014 και ώρα 16:00 εφαρμόζεται μηνιαίο όριο 20000€ για εκτελέσεις συνταγών φαρμάκων του Ν.3816 στα ιδιωτικά φαρμακεία (ΦΕΚ 1435Β/4-6-2014).

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 26/9/2014 και ώρα 16:00 δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση σε Άμεσα ασφαλισμένους οι οποίοι δε διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης “ΑΤΛΑΣ”. Αν ο ασφαλισμένος έχει ασφαλιστική ικανότητα, θα πρέπει να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του Φορέα του με σκοπό να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία του. Διαφορετικά, αν δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα, τότε μπορούν να του συνταγογραφήσουν φάρμακα μόνο νοσοκομειακοί ιατροί ή ιατροί των ΠΕΔΥ. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο νοσοκομειακός ιατρός ή ο ιατρός του ΠΕΔΥ πρέπει να εισάγει στα ασφαλιστικά του στοιχεία τον Φορέα “Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης Ν.4270/2014”, ένδειξη Άμεσου/Έμμεσου «Άμεσος» και Αριθμό Μητρώου τον ΑΜΚΑ του ασθενή.

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 26/9/2014 ενεργοποιείται στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η δυνατότητα ακύρωσης της εκτέλεσης συνταγής σε διάστημα 10 λεπτών από την εκτέλεσή της. Ο φαρμακοποιός θα πρέπει να αναζητήσει την συνταγή από την επιλογή «Αναζήτηση Συνταγών» και, αφού την εμφανίσει, να επιλέξει «Ακύρωση εκτέλεσης συνταγής».

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αρ. 62494/15-07-14 (ΦΕΚ1920/Α/16-07-2014) από σήμερα 21/8/2014 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης κατά την εκτέλεση συνταγών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αν ο φαρμακοποιός επιλέξει φάρμακο ακριβότερο της φθηνότερης τιμής φαρμάκου, εμφανίζεται μήνυμα ενημέρωσης και συγκατάθεσης του ασφαλισμένου. Επίσης ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υπογράφει σε ειδικό χώρο στο έντυπο της εκτελεσμένης συνταγής ότι ενημερώθηκε και επιθυμεί να λάβει ακριβότερο φάρμακο. Οι φαρμακοποιοί που εκτελούν συνταγές μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων φαρμακείων, μέχρι την υλοποίηση των παραπάνω στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούν, θα πρέπει είτε να εκτελούν συνταγές με ακριβότερα φάρμακα μέσω της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είτε να συμπληρώνουν στο έντυπο της εκτελεσμένης συνταγής το κείμενο χειρόγραφα προκειμένου να υπογράψει ο ασφαλισμένος ότι ενημερώθηκε και επιθυμεί να λάβει ακριβότερο φάρμακο.

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα όρια συνταγογράφησης των ιατρών ανά ΑΜΚΑ ασθενούς ενεργοποιείται από σήμερα 21/8/2014 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η εμφάνιση ενημερωτικού μηνύματος με τον μέσο όρο της μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης του ιατρού ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, καθώς και το όριο μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που έχει ορίσει ο ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τον μήνα, την ειδικότητα του ιατρού και το νομό συνταγογράφησης.