Αθήνα, 8 /4 /2014   Προς Όλους  τους Φαρμακοποιούς Θέμα: Ίδρυση εταιρείας Στατιστικής Έρευνας και Ανάλυσης του ΠΦΣ (ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ) Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά... ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΦΣ (ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ)
Αθήνα, 8 /4 /2014

 

Προς Όλους  τους Φαρμακοποιούς


Θέμα: Ίδρυση εταιρείας Στατιστικής Έρευνας και Ανάλυσης του ΠΦΣ (ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση της Εταιρείας Στατιστικής Έρευνας και Ανάλυσης (ΕΤΕΣΤΑ) με σκοπό την δημιουργία βάσης δεδομένων φαρμακείων επεξεργασίας και ανάλυσής τους ώστε τα μεν συμπεράσματα να οδηγούν σε ασφαλείς θέσεις του ΠΦΣ αφετέρου να επιστρέψουν στους φαρμακοποιούς την αξία των data που σκανάρουν καθημερινά.

Η εταιρεία ανήκει ως Μονοπρόσωπη ΑΕ εξολοκλήρου στον ΠΦΣ. Τα  κέρδη της από την επεξεργασία και αξιολόγηση των δικών σας data κατά 50% θα επενδύονται στην ΕΤΕΣΤΑ και κατά 50% θα εισέρχονται σε ατομικούς σας λογαριασμούς που εσείς θα υποδείξετε και θα είναι αναλογικά με τον όγκο data που θα δίνετε.

Από το ποσό των επανεπενδυόμενων κερδών αφαιρουμένου του κόστους θα παραμένει ένα ποσό που μπορεί να διατεθεί στον ΠΦΣ για υποβοήθηση όλων των ατομικών μερίδων όσων αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο Επαγγελματικό Ταμείο που σχεδιάζει ο ΠΦΣ.

Τα data νοούνται ανώνυμα και απολύτως εγγυημένα ως προς την ασφάλεια συλλογής, συγκεντροποίησης και επεξεργασίας τους.

Η ΕΤΕΣΤΑ είναι υπεύθυνη έναντι της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  και εγγυάται τα ευαίσθητα και εμπορικά ευαίσθητα δεδομένα σε κανόνες ασφάλειας περισσότερο αυστηρούς από ότι ορίζει η Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται σε τέτοιο εύρος να δημιουργηθεί  βάση αξιόπιστων δεδομένων στον ΠΦΣ καθώς και η διασφάλιση και οριοθέτησή τους σε εθνικό επίπεδο.

Τα δεδομένα αφορούν  τόσο τα φάρμακα όσο και τα προϊόντα φροντίδας υγείας των φαρμακείων.

Η κίνηση του ΠΦΣ μέσω της ΕΤΕΣΤΑ είναι να προστατεύσει τα φαρμακεία από επερχόμενες απειλές ως προς την ακεραιότητα των δεδομένων τόσο από την οδηγία για τα πλαστά φάρμακα όσο και από τον νέο κανονισμό προστασίας δεδομένων της ΕΕ που επιτρέπει δυνητικά στον χώρο της υγείας τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ενέργεια αυτή είναι ένα μέρος της αλυσίδας προστασίας δεδομένων που ήδη στήνεται στις περισσότερες χώρες της ΕΕ από τους εθνικούς ΦΣ ώστε να διασφαλιστεί η τήρησή  τους σε εθνικό επίπεδο.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος φαρμακοποιός πρέπει να υπογράψει ένα συμφωνητικό συγκατάθεσης των όρων που αδρά αναφέρθηκαν προς την ΕΤΕΣΤΑ και να το επιστρέψει σ΄ αυτήν.

Το συμφωνητικό θα σταλεί από την ΕΤΕΣΤΑ.

Η έδρα της ΕΤΕΣΤΑ είναι στις εγκαταστάσεις του ΠΦΣ και χρησιμοποιεί μέρος των επικοινωνιακών μέσων του ΠΦΣ (TEL: 210 3410372, 2103410168 – FAX: 2103459324 και e-mail etesta@pfs.gr)

Η ΕΤΕΣΤΑ διευθύνεται από τριμελές ΔΣ προσωρινού χαρακτήρα μονοετούς θητείας με σκοπό την ίδρυση και ολοκλήρωση των σκοπών της Εταιρείας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πιστεύουμε στην πολύπλευρη στήριξη του φαρμακείου και του φαρμακοποιού και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην μεγάλη μας αυτή προσπάθεια.

Η ΕΤΕΣΤΑ ξεκίνησε σαν ιδέα από την γενική παραδοχή της ΕΕ ότι τα data λιανικής πώλησης φαρμακείου ανήκουν ως προς την δημιουργία και την χρήση τους στον φαρμακοποιό.

Σ΄ αυτόν επομένως ανήκει και η αξία τους την οποία μέχρι σήμερα κανείς φαρμακοποιός δεν την καρπώνεται.