Αθήνα, 10/1/2014 Ώρα 22.55 Έκτακτη ανακοίνωση  Δήλωση Προέδρου ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη Πληροφορήθηκα πριν από λίγο (βράδυ Παρασκευής) ότι στο Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας  για...

Αθήνα, 10/1/2014

Ώρα 22.55

Έκτακτη ανακοίνωση

 Δήλωση Προέδρου ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη

assets_LARGE_t_420_54274066Πληροφορήθηκα πριν από λίγο (βράδυ Παρασκευής) ότι στο Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας  για τον νέο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνεται ειδικό άρθρο που επιτρέπει την ίδρυση φαρμακείων από ασφαλιστικά ταμεία κατά το πρότυπο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

 Επικοινώνησα αμέσως με τον Υπουργό Υγείας και του ανακοίνωσα την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεση των φαρμακοποιών στην ίδρυση φαρμακείων από κρατικούς και ασφαλιστικούς φορείς.

 Ρώτησα τον Υπουργό χωρίς να πάρω απάντηση εάν οι δημοσιογράφοι, διότι περί του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων πρόκειται,  δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε 12. 000 ιδιωτικά φαρμακεία που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

 Ρώτησα τον Υπουργό εάν η Κυβέρνηση είναι υπέρ της φιλελεύθερης οικονομίας ή υπέρ των μοντέλων οικονομίας Σοβιετικού τύπου.

 Ρώτησα τον Υπουργό γιατί οι δημοσιογράφοι δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ όταν βιαίως εντάχθηκαν δεκάδες άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

 Ρώτησα τον Υπουργό ποιος λόγος υπάρχει να επιτρέπεται η ίδρυση φαρμακείων από κάθε επαγγελματική ομάδα που το ζητάει.

 Κάλεσα τον Υπουργό υγείας να αποσύρει το σχετικό άρθρο πριν καταθέσει το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή.

Όποιος νομίζει ότι βήμα – βήμα θα περικόπτει την δουλειά των φαρμακοποιών από την οποία ζουν 12.000 με τις οικογένειές τους και άλλες 20.000 υπαλλάλων και εξωτερικών συνεργατών θα διαπιστώσει σύντομα ότι ακολουθεί λάθος δρόμο.

Το ποτήρι ξεχείλισε.

Καλώ τους φαρμακοποιούς σε αγωνιστική συσπείρωση και απεργιακή επαγρύπνηση διότι βρισκόμαστε, μετά την περίοδο Λοβέρδου, σε μια νέα περίοδο επίθεσης κατά του κλάδου.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Πηγή : http://www.pfs.gr

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.