ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΠΔΔ Αθήνα, 12/12/2013 Αριθμ. Πρωτ. 2859 ΠΡΟΣ  ΕΤΕΑΝ ΑΕ – Ταμείο Επιχειρηματικότητας Υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου Ξενίας 24...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 12/12/2013

Αριθμ. Πρωτ. 2859

ΠΡΟΣ  ΕΤΕΑΝ ΑΕ – Ταμείο Επιχειρηματικότητας

Υπόψη Διοικητικού Συμβουλίου

Ξενίας 24 115 28 Αθήνα

Κοινοποίηση: – Ελληνική Ένωση Τραπεζών

– Τράπεζα της Ελλάδος

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε από το περασμένο καλοκαίρι έχει ενεργοποιηθεί  η Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» η οποία παρέχεται μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), το οποίο βρίσκεται υπό την διαχείριση ΕΤΕΑΝ και ΕΣΠΑ.

Πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων μεταξύ αυτών και τα φαρμακεία, στα πλαίσια της αναζητούμενης ρευστότητας, υπέβαλλαν αιτήσεις ένταξης στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αντιλαμβάνονται οι πάντες ότι η ρευστότητα από μόνη της εμπεριέχει τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Πλην όμως και παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες άμεσα σχεδόν εγκρίνουν  τα αιτηθέντα ποσά, το ΤΕΠΙΧ κωλυσιεργεί προβάλλοντας προσκόμματα στην εκταμίευσή τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την όλο και αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία των  επιχειρήσεων αυτών, οι οποίες αν και  έχουν υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά καθώς και τις απαραίτητες  εγγυήσεις, αδυνατούν να λάβουν την αιτούμενη χρηματοδότηση.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα, εάν το ΕΤΕΑΝ ΑΕ και το Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης προτίθεται να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκταμίευση των συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών  προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθούν οι φαρμακοποιοί μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ούτως ώστε αναλόγως να προγραμματίσουν την ανάπτυξη  των επιχειρήσεων τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.