Μετά και την ανακοίνωση του ΠΦΣ στις 29-8-2013 που διαμαρτυρήθηκε για το θέμα του ελέγχου της ασφαλιστικής ενημερότητας, το θέμα κλείνει οριστικά με...
[post-date]

Μετά και την ανακοίνωση του ΠΦΣ στις 29-8-2013 που διαμαρτυρήθηκε για το θέμα του ελέγχου της ασφαλιστικής ενημερότητας, το θέμα κλείνει οριστικά με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ προς απάντηση εγγράφου του ΦΣΑ από τις 9-10-2013:

 

Ο ΦΣΑ στις 9-10-2013 απέστειλε έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενος για την επιβάρυνση που επιβάλλει στους φαρμακοποιούς υποχρεώνοντάς τους να ελέγχουν την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων που πηγαίνουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

 

Ανακοίνωση ΦΣΑ:

Ο ΕΟΠΥΥ με το υπ.αριθ. Γ99/1560/οικ.32964/14-10-2013 έγγραφό του, μας απάντησε ότι :

« …. Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας διευκρινίζουμε ότι , σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και στο Προεδρικό Διάταγμα 121/2008, ο γιατρός ελέγχει το βιβλιάριο υγείας, και διαπιστώνει εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται στο βιβλιάριο, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και συνταγογραφεί τα χορηγούμενα φάρμακα αναγράφοντας την αγωγή στο βιβλιάριο υγείας. Ο φαρμακοποιός ελέγχει την καταχώρηση των φαρμάκων και συμπληρώνει τα στοιχεία εκτέλεσης.Επομένως ο έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη του ιατρού.»

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                          ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

 

πηγή: Farmakopoioi

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.