Συνελήφθη στη Μεσσηνία ένας αγρότης από το χωριό Δεσύλλα, ο οποίος εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς στην Πελοπόννησο εισπράττοντας χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. Η...
[post-date]

Συνελήφθη στη Μεσσηνία ένας αγρότης από το χωριό Δεσύλλα, ο οποίος εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς στην Πελοπόννησο εισπράττοντας χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. Η δράση του είχε αναστατώσει τον Οργανισμό αναγκάζοντας τον πρόεδρό του Ε. Παπαγεωργόπουλο να ζητήσει από τις διωκτικές αρχές να τον συλλάβουν.

 Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αγρότης είχε εξαπατήσει περισσότερους από 150 γιατρούς και φαρμακοποιούς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δράστης.. έβγαζε περίπου 30-40 ευρώ κάθε φορά. Ηδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγείλει κατηγορίες και μεθαύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή. 

 Αναλυτικά η επιστολή, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, στην οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ περιγράφει τη δράση του συγκεκριμένου απατεώνα, έχει ως εξής:

“Από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλεται στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, είτε από ασφαλισμένους είτε από ιατρούς είτε από φαρμακοποιούς, η εξής αλληλουχία γεγονότων. Κλοπή από Νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου, επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατ’ οίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα).

 Επίσκεψη σε φαρμακεία του ίδιου ατόμου για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών, αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων (το συγκεκριμένο άτομο, εκεί ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου, αφαιρώντας στο τέλος με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας). Επιστροφή χρηματικών ποσών από τα φαρμακεία που εκτελούνται οι συνταγές με χρέωση τους στον ΕΟΠΥΥ (το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων).

 Επειδή παρ’ όλες τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε τη δράση του ατόμου αυτού, ακόμα και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, μέχρι και σήμερα διαπιστώνουμε ότι παραμένει ασύλληπτος και εξακολουθεί να συνταγογραφεί φάρμακα επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ, κάνουμε έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς, όπως πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση”.

 Πηγή: eleftheria online

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.