ΔΕΥΤΕΡΑ 27.5.2013 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτροπής του ΠΦΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Μάριο Σαλμά και την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας κα Χριστίνα...
[post-date]

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.5.2013

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτροπής του ΠΦΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Μάριο Σαλμά και την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας κα Χριστίνα Παπανικολάου. Η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ έθεσε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα στήριξης των νέων γονέων μέσω της κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ των γαλάτων πρώτης βρεφικής ηλικίας στηρίζοντας πρωτίστως τον μητρικό θηλασμό. Τονίσθηκε ότι η κάλυψη αυτή μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, όπως γίνεται άλλωστε και αυτήν την στιγμή με διάφορα άλλα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.( φάρμακα, αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη κ.α.)

Η κα Παπανικολάου ανέφερε ότι θα μεταβιβάσει τις προτάσεις του ΠΦΣ στους αρμόδιους.

ΤΡΙΤΗ 28.5.2013

Σημαντική σύσκεψη είχαν την ημέρα αυτή οι αντιπροσωπείες των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών συνδικαλιστικών οργάνων. (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος).

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η αντιμετώπιση άκρως σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΤΣΑΥ με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι Υγειονομικοί όλης της Χώρας και να βουλιάζει όλο και πιο πολύ το – κατά το παρελθόν – πιο υγιές ασφαλιστικό ταμείο της χώρας.

Προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις απέναντι στην πλήρη αδιαφορία που δείχνουν όλοι οι αρμόδιοι για την πλήρη αποδιοργάνωση του ταμείου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.5.2013

– Πραγματοποιήθηκε προκαθορισμένη συνάντηση της Ολομέλειας του ΠΦΣ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Παπαγεωργόπουλο.

Στο τραπέζι τέθηκε επιτακτικά το θέμα των άμεσων πληρωμών των ανεξόφλητων λογαριασμών των φαρμακείων και του ορισμού συγκεκριμένης ημερομηνίας πληρωμών κάθε μήνα. Στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τονίσθηκε πως αν τα φαρμακεία δεν πληρωθούν τότε όλη η πρωτοβάθμια φαρμακευτική περίθαλψη θα καταρρεύσει.

– Κατά την διάρκεια της ημέρας συνεδρίασε η Επιτροπή αναμόρφωσης του κώδικα δεοντολογίας με σκοπό την κατάρτιση του Νέου κώδικα που θα προταθεί για νόμο στην Βουλή. Τα θέματα που απασχολούν κυρίως είναι οι διαφημίσεις φαρμακείων, τα ιντερνετικά φαρμακεία και η λειτουργία αυτόματων πωλητών.

– Ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ όπου επαναδιατυπώθηκαν οι σοβαρές επιφυλάξεις για την απαράδεκτη στάση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τις πληρωμές και ο εκδόθηκε Δελτίο Τύπου όπου καταγγέλθηκε η στάση του

ΠΕΜΠΤΗ 30.5.2013

Παράσταση στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα των ταινιών γνησιότητας . Ζητήθηκε για μια ακόμη φορά να μην περικοπούν συνταγές και να δοθεί παράταση στην εφαρμογή. Οι φαρμακοποιοί δεν οφείλουν σε τίποτα να ταλαιπωρούνται και χωρίς υπαιτιότητα δική τους να απαγορεύεται στον ασφαλισμένο η πρόσβαση στα φάρμακα του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.5.2013

Παρέμβαση ΠΦΣ τόσο σε επιβεβαίωση δημοσιευμάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο σε και επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Γιάννη Μιχελάκη για μηδενικό ΦΠΑ στα φάρμακα.

Τονίσθηκε η ανούσια ανταλλαγή χρεών μεταξύ κράτους και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για τα αποζημιούμενα φάρμακα με ενδιάμεσους μάλιστα τους φαρμακοποιούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3.6.2013

Συντονισμένες επαφές αντιπροσωπείας του ΠΦΣ με υπηρεσιακούς παράγοντες των ασφαλιστικών ταμείων της ΔΕΗ, του ΟΓΑ και του Οίκου Ναύτου, με σκοπό την υπερπήδηση κάθε εμποδίου που συντρέχει για την καθυστέρηση των παλαιών οφειλών. Φαίνεται ότι η γραφειοκρατία που μαστίζει το Ελληνικό Δημόσιο, είναι πιο ισχυρή και από τις πρωθυπουργικές εντολές. Μέσα στις επόμενες ημέρες οι πιέσεις μας θα γίνουν ακόμη πιο έντονες προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο κακόγουστο αυτό σήριαλ των καθυστερημένων πληρωμών

ΤΡΙΤΗ 4.6.2013

Απεστάλησαν έγγραφα τόσο προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όσο και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όπου υπενθυμίζουμε στον πρώτο την δέσμευση του για αποπληρωμή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου και στους υπουργούς ότι είναι ηθική, δεοντολογική και πολιτική υποχρέωση τους η ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεων των φαρμακοποιών.

«Ας μην ακούσουμε για άλλη μια φορά σε ποιου υπουργού αρμοδιότητα υπάγεται ο ΕΟΠΥΥ. Ας μην ακούσουμε ακόμη δικαιολογίες ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ασκεί διοίκηση και εσείς δεν παρεμβαίνετε στο έργο του. Μην πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών από τον Ανα στον Καϊάφα» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ΠΦΣ στους δύο Υπουργούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5.6.2013

– Πραγματοποιήθηκε ακόμη μια επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα των πληρωμών και για το «ξεκόλλημα» του σχετικού εντάλματος. Νέες διαβεβαιώσεις και προστριβές με την διοίκηση του Οργανισμού. Οι απαντήσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου δεν θεωρήθηκαν επαρκείς από τα μέλη του ΔΣ.

Συνεδρίαση Επιτροπής Δεοντολογίας. Πραγματοποιήθηκε η επεξεργασία των αρχικών άρθρων του Κώδικα Δεοντολογίας. Κωδικοποιήθηκαν οι τροποποιήσεις. Αναμένουμε τις τελικές κατευθύνσεις από την Νομική Υπηρεσία του ΠΦΣ.

– Συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε η σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 15/06/2013 με κύριο θέμα προς συζήτηση την καθυστέρηση των πληρωμών και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις που μπορούν να οργανωθούν.

– Δημοσιοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου η επιφύλαξη του ΠΦΣ στις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές και ανακοινώθηκε πως οι φαρμακοποιοί εξάντλησαν πια τα όρια τους.

ΠΕΜΠΤΗ 6.6.2013

Παρέμβαση του ΠΦΣ στις νέες φήμες για επικείμενη μείωση του ποσοστού κέρδους. Απόλυτη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά ότι θα δηλώσει στην Τρόικα πως αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει γιατί οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να δώσουν τίποτα άλλο σημειώνοντας από πλευράς ΠΦΣ ότι το πραγματικό κέρδος των φαρμακοποιών είναι ήδη πιο κάτω από το προαναφερθέν όριο και περεταίρω μείωση του δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμιά περίπτωση από τον κλάδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.6.2013

Ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα προς Παπαγεωργόπουλο να προχωρήσει το ένταλμα πληρωμής και να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του. «Οι φαρμακοποιοί δεν θα έχουν ευθύνη για την όποια εξέλιξη», τονίζεται σε επιστολή του ΠΦΣ.

Δεν υπαρχουν σχολια ακομα

Γινεται ο πρωτος που θα σχολιασει

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.